Η ποιότητα των ξύλινων δαπέδων

Σκέφτεστε να κάνετε μια ριζική ανακαίνιση στο σπίτι σας, επενδύοντας σε σωστές επιλογές που θα βελτιώσουν οριστικά την όψη του και θα φωτίσουν τη διάθεσή σας; Η λύση είναι μια και είναι απλή. Τοποθετώντας ξύλινα δάπεδα στο χώρο σας, κάνετε την πιο συνετή κίνηση. Τα ξύλινα δάπεδα αποτελούν ένα από τα παλιότερα δομικά υλικά. Η αξία τους και η κλασική κομψότητά τους τα καθιστούν διαχρονικά και πάντα εντός κάθε διακοσμητικής τάσης. Κατάλληλα για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο, προσφέρουν ένα ύψιστο εικαστικό αποτέλεσμα. Εκτός από την κομψή τους εμφάνιση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κάτι παραπάνω από πάτωμα, είναι έπιπλο, διακοσμητικό στοιχείο και επένδυση.

ξύλινα δάπεδα

Τα πλεονεκτήματα των ξύλινων δαπέδων είναι αμέτρητα και αφορούν κάθε πτυχή της ζωής μας μέσα σε ένα χώρο. Αρχικά, έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα στη φυσική φθορά του χρόνου, αλλά και σε αυτήν που προκαλείται από την καθημερινή χρήση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι «απαγορευμένη» η τοποθέτησή τους στις περιπτώσεις ύπαρξης μικρών παιδιών στην οικογένεια. Παράλληλα, είναι εύκολα στην καθημερινότητά και στην καθαριότητά τους (συγκριτικά με τον καθαρισμό χαλιών και μοκετών). Πατιούνται προσφέροντας άψογη αίσθηση και άνεση στο πέλμα, ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ήπιο καθαριστικό και η αναγκαία φροντίδα και αγάπη στην περιποίησή τους. Βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι χαρίζουν στο χώρο θερμομόνωση και ηχομόνωση, σε σύγκριση με άλλα δάπεδα πχ μάρμαρο, στα οποία παρατηρείται σημαντική απώλεια θερμότητας. Δε δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό, ενώ εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα αέρα στο εσωτερικό του χώρου. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή, με μια προσεκτική εφαρμογή, ελαχιστοποιούνται τα κενά και οι τρύπες ανάμεσα στα ξύλινα μέρη του δαπέδου -όπως συμβαίνει στους αρμούς στα δάπεδα με πλακάκια- και δεν αναπτύσσεται μούχλα και υγρασία. Τέλος, εκτός από το εξαιρετικό οπτικό αποτέλεσμα, χαρίζουν καλύτερη ακουστική στο χώρο.

Με τη χρήση των τελευταίων τεχνολογιών και των πιο σύγχρονων υλικών και μεθόδων επεξεργασίας, τα ξύλινα δάπεδα έχουν περάσει ανταγωνιστικά στη νέα εποχή και κυριαρχούν πλέον ως επιλογή στην αρχιτεκτονική. Διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία υλικών και ποιοτήτων για κάθε ανάγκη και γούστο. Δρυς, Iroko, Doussie, Teak, Ipe, Bamboo, Wenge, Merbau αποτελούν τις πιο κλασικές επιλογές που διατίθενται με πληθώρα επεξεργασιών (βουρτσισμένα, ξεθωριασμένα, παλαιωμένα) για να τις ταιριάξετε με το χαρακτήρα της διακόσμησής σας. Μια εναλλακτική λύση είναι η επιλογή δαπέδου laminate, το οποίο διακρίνεται για την αντοχή του και τις ευκολίες στη συντήρηση και στη φροντίδα του. Το βασικό πλεονέκτημα της επιλογής αυτής -συγκριτικά με τα κλασικά ξύλινα δάπεδα- είναι ότι αποτελεί μια σαφώς πιο οικονομική λύση, προσιτή σε όλους τους πελάτες. Τέλος, υπάρχει η εναλλακτική επιλογή των προγυαλισμένων δαπέδων, τα οποία αποτελούν την πιο μοντέρνα λύση, με μεγάλη ποικιλία νέων ειδών ξύλου, σε πολλά χρώματα και στα τελευταία σχέδια της αγοράς. Τα προγυαλισμένα δάπεδα επιλέγονται κυρίως από όσους θέλουν να αποφύγουν τη πολυήμερη φασαρία των τεχνιτών, των θορύβων και των οσμών.

Χάρη στη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, εφαρμογής και φινιρισμάτων, τα ξύλινα δάπεδα συνδυάζονται με κάθε στυλ και αναδεικνύουν την κάθε φιλοσοφία διακόσμησης. Ταιριάζουν και στα πιο μοντέρνα σπίτια, χαρίζοντας μια πινελιά αρχοντικής κομψότητας. Η δυνατότητα επιλογών είναι τόσο μεγάλη που σίγουρα θα βρείτε το καταλληλότερο στυλ για το χώρο σας.

 

Πηγή: parquet-world.gr