Οι Καλύτερες Ελληνικές Παραλίες

Η Ελλάδα είναι φημισμένη σε ολόκληρο τον κόσμο για τις θαυμάσιες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά. Εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο επισκέπτονται τη χώρα μας για να απολαύσουν τη θάλασσα, την αμμουδιά, τον ήλιο και τον φρέσκο αέρα στις έξοχες ακρογιαλιές της. Οι ελληνικές παραλίες κατατάσσονται συχνά μεταξύ των κορυφαίων παραλιών της Ευρώπης και του κόσμου.

Κολώνα – ΚύθνοΕίτε με άμμο ή βότσαλο, είτε απομονωμένες ή οργανωμένες, οι παραλίες της Ελλάδας προσελκύουν τους επισκέπτες χάρη στην «αγνή» τους γοητεία και την καθαριότητά τους. Κάθε χρόνο οι παραλίες της Ελλάδας ταξινομούνται με βάση το Πρόγραμμα της Γαλάζιας Σημαίας κατατασσόμενες μεταξύ των τριών κορυφαίων χωρών με τις υψηλότερης ποιότητας παραλίες και ακτές. Ας ανακαλύψουμε μαζί τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας!

Μπάλος

Ο Μπάλος στο νησί της Κρήτης συνιστά την «Καραϊβική» εκδοχή της Ελλάδας. Εκτός από τα απίστευτα θαλάσσια νερά, ο Μπάλος προσφέρει ένα εντυπωσιακό τοπίο φυσικής ομορφιάς. Τοποθετημένος στη βορειοδυτική πλευρά της Κρήτης, ο Μπάλος είναι προσβάσιμος δια θαλάσσης από τα Χανιά και τον Κίσσαμο ή οδικώς μέσω χωματόδρομου. Πρόκειται για μία από τις εκθαμβωτικές απομονωμένες παραλίες με μαλακή άμμο και εξωτικά νερά.

Μύρτος

Ο Μύρτος είναι μία από τις πιο φωτογραφημένες παραλίες και βρίσκεται στο νησί της Κεφαλονιάς. Η θέα από την πλαγιά απλώς σου κόβει την ανάσα, αλλά και η ίδια η παραλία είναι εκπληκτική. Θα λατρέψετε σίγουρα τα εξωτικά βαθιά νερά και τη θέα προς το ανοιχτό πέλαγος. Ο Μύρτος είναι τοποθετημένος στη βόρεια μεριά του νησιού, κοντά στο πολύ γραφικό χωριό της Άσσου.

Πόρτο Κατσίκι

porto_katsiki_vraxiaΤο Πόρτο Κατσίκι είναι η πιο ξακουστή παραλία της Λευκάδας, τοποθετημένη στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Πάνω από τον εντυπωσιακό κόλπο υπάρχει χώρος στάθμευσης για τα οχήματα και μερικά μπαρ που σας δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσετε την υπέροχη θέα του Ιόνιου Πελάγους. Οι επισκέπτες θα
χρειαστεί να κατέβουν μερικά σκαλιά προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στη βοτσαλωτή ακτή με τα εξωτικά βαθιά νερά.

Ναυάγιο

Το Ναυάγιο είναι η πιο διάσημη παραλία της Ζακύνθου. Έλαβε το όνομά της από ένα πλοίο που ναυάγησε εκεί το 1983 μεταφέροντας λαθραία τσιγάρα. Το σκουριασμένο κουφάρι του πλοίου είναι «καρφωμένο» σήμερα στην ακτή αποτελώντας πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών. Όντας προσβάσιμο μόνο διά θαλάσσης, το Ναυάγιο προσφέρει πανέμορφα κρυστάλλινα νευρά με μαλακή λευκή άμμο. Προτού φτάσετε στο Ναυάγιο θα πραγματοποιήσετε μία στάση στις πολυθρύλητες Γαλάζιες Σπηλιές, όπου θα συναντήσετε εξίσου θαυμάσια νερά.

Σίμος

Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο είναι ένας μεγάλος κόλπος στο νησί, ένα μικροσκοπικό νησί ακριβώς κάτω από την Πελοπόννησο. Η παραλία φημίζεται για τα εξωτικά της νερά και τη μαλακή άμμο. Η μία πλευρά του νησιού είναι άφθαρτα φυσική, ενώ η άλλη συνθέτει δημοφιλή προορισμό κάμπινγκ. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν καταλύματα και καταστήματα στο Σίμο, γεγονός που συμβάλλει στην αγνή γοητεία του μέρους.

Παλαιοκαστρίτσα

Η Παλαιοκαστρίτσα δεν αποτελεί μονάχα ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο στην Κέρκυρα, αλλά και ένα μέρος με έξοχα γαλαζοπράσινα νερά. Υπάρχουν πολλοί ορμίσκοι στην Παλαιοκαστρίτσα, μερικοί εκ των οποίων είναι απομονωμένοι και άλλοι πολύ δημοφιλείς, όπως η κύρια παραλία στην αρχή του δρόμου που οδηγεί προς το μοναστήρι. Από το μικρό λιμάνι της Παλαιοκαστρίτσας εξορμούν καραβάκια με προορισμό απομονωμένους κολπίσκους με ασύλληπτα νερά.