Αγορά χρυσού πότε και πως να απευθυνθείτε

Οι επιχειρήσεις στην αγορά χρυσού πληθαίνουν συνεχώς σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που παλαιότερα αποτελούσε περιθώριο, τώρα είναι συχνά η μόνη λύση. Εκατοντάδες επιχειρηματίες και ιδιώτες καθημερινά προσπαθούν να αξιοποιήσουν την κινητή ή ακίνητη περιουσία τους, για να αποκτήσουν ρευστότητα χρημάτων. Είτε για να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους είτε για να ξεχρεώσουν τα χρωστούμενα. Αν αντιμετωπίζετε κι εσείς οικονομικά προβλήματα, ίσως να έχετε σκεφτεί κάποια στιγμή μήπως πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο ενεχυροδανειστήριο. Πότε είστε όντως υποχρεωμένοι να το κάνετε και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε το μέγιστο από αυτό;

Αγορά χρυσού

Όταν αποφασίσετε πως δεν έχετε άλλη λύση για να επιλύσετε κάποια οικονομικά σας ζητήματα παρά να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα αγοράς χρυσού για να ενεχυριάσετε ή πουλήσετε κάποιο αντικείμενο σας χρειάζεται να προσέξετε κάποια πράγματα. Για αρχή πρέπει να ελέγξετε πολύ καλά το ενεχυροδανειστήριο που Goldbuyers.co.gr-αγορά χρυσού-μετρητάπροτίθεστε να επισκεφθείτε αφού υπάρχει πιθανότητα να σας εξαπατήσουν. Ρωτήστε για αυτό, αν έχετε την δυνατότητα ψάξτε στο ίντερνετ για την επιχείρηση και αν υπάρχουν πληροφορίες ενημερωθείτε για αυτή. Πριν αποφασίσετε να εμπιστευθείτε το αντικείμενο σας ή κάποιο περιουσιακό σας στοιχείο ενημερωθείτε για το αντίτιμο που θα λάβετε κάνοντας μια έρευνα αγοράς. Με σκοπό να μην αδικηθείτε στην ανταλλαγή. Πολλές επιχειρήσεις στην αγορά χρυσού αποσκοπούν στο μεγάλο κέρδος με τρόπο αντιδεοντολογικό και πολλές φορές παράνομα. Να γνωρίζετε πως ο νόμος είναι με το μέρος σας αφού υπάρχουν θεσπισμένοι νόμοι για τις συναλλαγές με τα ενεχυροδανειστήρια και τα περισσότερα από αυτά είναι εντελώς νόμιμα.

Ενεχυροδανειστήρια και νόμοι

Ο νόμος καθορίζει τις τιμές και τους τόκους που πρέπει να συνομολογηθούν, έτσι ώστε η όλη διαδικασία να μη θυμίζει τοκογλυφία και τα ενεχυροδανειστήρια να λειτουργούν νόμιμα. Συνεπώς, το να έχετε συναλλαγές με κάποιο ενεχυροδανειστήριο είναι απολύτως νόμιμο, όμως πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι μπορεί να σας συμφέρει μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Εφόσον οι τράπεζες πλέον είναι σχεδόν απροσπέλαστες για απόκτηση άμεσων χρημάτων είναι πιο συμφέρον να απευθυνθείτε σε κάποιο ενεχυροδανειστήριο. Η λύση του να απευθυνθείτε σε ενεχυροδανειστήρια είναι πιο συμφέρουσα και για ένα ακόμα λόγο. Πως στην περίπτωση ενεχυριασμού αν δεν καταφέρετε να αποπληρώσετε το δάνειο η κυριότητα του ενέχυρου, που εσείς έχετε επιλέξει, μεταβιβάζεται στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης με τη λήξη της σύμβασης. Χωρίς να έχετε περαιτέρω προβλήματα από εταιρείες και τράπεζες που σας πιέζουν για την αποπληρωμή και σας χρεώνουν τα τριπλά για τόκους καθυστέρησης και σας παίρνουν τα περιουσιακά σας στοιχεία.

Ενεχυριασμός και πώληση

Ενέχυρο ή αντικείμενο προς πώληση μπορεί να αποτελέσει κάποιο αντικείμενο αξίας,  μεταχειρισμένο ή καινούργιο. Μπορείτε να αξιοποιήσετε ασημένια και χρυσά κοσμήματα, καθώς και οποιοδήποτε αντικείμενο, όπως σερβίτσιο, Goldbuyers.co.gr-αγορά χρυσού κοσμήματαεικόνες ή πίνακες, που είναι κατασκευασμένο από κάποιο πολύτιμο υλικό ή έχει υψηλή αντικειμενική αξία. Κάποια έσοδα θα σας αποφέρουν και επώνυμες τσάντες,μεταχειρισμένες ( σε καλή κατάσταση) ή καινούργιες. Μεγαλύτερα ποσά μπορείτε να κερδίσετε με αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας , όπως το αυτοκίνητο, μηχανή ή σκάφος. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζετε πως το αντίτιμο δεν θα είναι ίσο με αυτό της αρχικής αξίας του αντικειμένου. Αλλά αν το ενεχυροδανειστήριο είναι σωστό  θα το αξιολογήσουν όσο το δυνατό καλύτερα και σωστότερα. Αφού σκοπός είναι να επωφεληθείτε και οι δύο πλευρές από αυτή την συνεργασία.

Πηγή: Goldbuyers