Ακρυλικά νύχια: έτσι θα τα αφαιρέσεις μόνη σου στο σπίτι

Τα ακρυλικά νύχια ή τα νύχια με τζελ ή με ημιμόνιμο μανό είναι μία αγαπημένη συνήθεια όλων των γυναικών που θέλουν να έχουν ένα όμορφο μανικιούρ για μέρες και εβδομάδες. Ωστόσο, κάποιες φορές, είτε επειδή βαρεθήκαμε το χρώμα και θέλουμε να το αφαιρέσουμε άμεσα είτε επειδή δεν έχουμε χρόνο να πάμε στο κέντρο ομορφιάς, αποφασίζουμε να απομακρύνουμε μόνες μας το τζελ και το ακρυλικό. Αν περιορίσουμε αυτή τη διαδικασία στο ξύσιμο της επιφάνειας του νυχιού με τα νύχια μας ή κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, το πιο πιθανό είναι ότι μαζί με τα ακρυλικά νύχια θα φύγει και η πάνω στοιβάδα του φυσικού νυχιού. Αυτό σημαίνει ότι το νύχι θα εξασθενίσει επικίνδυνα, θα γίνει εύθραυστο και θα χρειαστεί μήνες, για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση. Ποια βήματα, λοιπόν, πρέπει να ακολουθήσουμε, για να αφαιρέσουμε τα τεχνητά ακρυλικά νύχια με τις λιγότερες δυνατές απώλειες;

Βήμα πρώτο: λιμάρισμα της πάνω επιφάνειας

Τα τεχνητά νύχια ή τα νύχια με ημιμόνιμο βερνίκι έχουν καλυφθεί με ένα πολύ ισχυρό τζελ, το οποίο έχει σταθεροποιήσει αποτελεσματικά το βερνίκι και το υλικό που έχτισε τα ακρυλικά νύχια. Το τζελ αυτό πρέπει να αφαιρεθεί, πριν εφαρμόσουμε το ασετόν, διότι διαφορετικά το ασετόν δεν θα μπορέσει να διεισδύσει μέσα στο χρώμα και να το αφαιρέσει. Με μία απλή λίμα ξύνουμε ελαφρά την πάνω επιφάνεια του νυχιού, ώστε να γίνει αδρή.

ακρυλικα νυχιαΒήμα δεύτερο: μούλιασμα σε καθαρό ασετόν

Το απλό ξεβαφτικό νυχιών δεν είναι τόσο ισχυρό, ώστε να αφαιρέσει το βερνίκι και το υλικό των ακρυλικών νυχιών, επειδή η περιεκτικότητά του σε ασετόν είναι χαμηλή. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε καθαρό ασετόν, το οποίο θα αφήσουμε να δράσει για δέκα με είκοσι λεπτά. Το ασετόν αφυδατώνει το δέρμα, οπότε καλό είναι να έχουμε επαλείψει το δέρμα και τα πετσάκια γύρω από τα νύχια με βαζελίνη, η οποία θα τα προστατεύσει. Στη συνέχεια, πρέπει να μουσκέψουμε στο καθαρό ασετόν κομμάτια βαμβάκι, τα οποία θα τυλίξουμε γύρω από κάθε νύχι μαζί με αλουμινόχαρτο. Το αλουμινόχαρτο βοηθάει να αναπτυχθεί θερμοκρασία στην περιοχή, ώστε το ασετόν να δράσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Βήμα τρίτο: αφαίρεση του υλικού με λίμα

Όταν βγάλουμε το βαμβάκι, το υλικό των ακρυλικών νυχιών δεν θα φύγει έτσι απλά, όπως γίνεται με το μανό. Θα χρειαστεί να τρίψουμε το νύχι με μια σκληρή λίμα απαλά και με υπομονή, ώστε σιγά σιγά να αρχίσουν να αφαιρούνται οι στρώσεις του τζελ και του ακρυλικού. Οι πρώτες στρώσεις, στις οποίες θα έχει εισχωρήσει πολύ ασετόν, θα φύγουν πολύ εύκολα, όμως όσο προχωράμε μπορεί να συναντήσουμε αντίσταση. Η λύση δεν είναι να τρίψουμε δυνατά με τη λίμα, διότι τότε θα προκαλέσουμε ζημιά στο νύχι. Εφόσον το υλικό δεν φεύγει, θα πρέπει να επαναλάβουμε τη διαδικασία με το ασετόν, μέχρι να καθαρίσει εντελώς το νύχι. Σε κάθε περίπτωση, επειδή τόσο το ασετόν όσο και η διαδικασία που περιγράψαμε είναι επιβαρυντικά για τα νύχια, καλό θα είναι να τα βουτήξουμε στο τέλος για μερικά λεπτά σε ελαιόλαδο, που θα τα βοηθήσει να ανακάμψουν και να ενυδατωθούν σε βάθος.

Πηγή:Creativegroup.gr