Γυναικεία γυαλιά οράσεως: πώς να τα συνδυάσετε υπέροχα με το μακιγιάζ σας

Ένα πρόβλημα που απασχολεί συχνά τις γυναίκες που φορούν γυαλιά οράσεως είναι πώς θα καταφέρουν να τα συνδυάσουν όμορφα και αρμονικά με το μακιγιάζ τους. Πιστεύουν λανθασμένα ότι αυτό δεν γίνεται και ότι ουσιαστικά τα γυαλιά τους στερούν ένα μεγάλο κομμάτι της ομορφιάς τους. Τα πράγματα, όμως, είναι εντελώς διαφορετικά. Τα γυναικεία γυαλιά οράσεως όχι μόνο δεν αφαιρούν πόντους ομορφιάς, αλλά αν φορεθούν σωστά προσθέτουν κιόλας, όπως αποδεικνύεται από τη νέα τάση που επιβάλλει εντυπωσιακά γυαλιά οράσεως όλη την ημέρα και αποφυγή κατά το δυνατόν των φακών επαφής. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πανέμορφο look προσαρμόζοντας το μακιγιάζ σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδεικνύει τα καλύτερα σημεία του προσώπου σας και ειδικά τα μάτια σας κάτω από τα γυαλιά.

Φρύδια

Ο χρυσός κανόνας για το μακιγιάζ με γυναικεία γυαλιά οράσεως λέει ότι δεν πρέπει να τονίζουμε υπερβολικά τίποτα στο πάνω μέρος του προσώπου. Συνεπώς, θέλουμε φυσικά και καλοσχηματισμένα φρύδια που περιβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο τα μάτια μας, όμως ταυτόχρονα δεν είναι πολύ έντονα με μολύβι.
γυναικεία γυαλιά οράσεως

Σκιά ματιών

Με δεδομένο ότι λόγω των γυαλιών τα μάτια είναι ήδη περιβεβλημένα με ένα κάδρο, καλό είναι να αποφύγουμε τις πολύ σκούρες σκιές που δημιουργούν γωνίες. Οι ιδανικές σκιές είναι αυτές που χαρίζουν λάμψη στο όλο βλέφαρο σε φυσικές και απαλές αποχρώσεις. Έτσι, τα μάτια τονίζονται φυσικά αλλά ταυτόχρονα δεν προκύπτει κάτι πολύ επιβλητικό και υπερβολικό πίσω από τα γυαλιά.

Μάσκαρα

Ακόμα και στο πιο απλό και απέριττο μακιγιάζ, οι μακριές και σκούρες βλεφαρίδες χαρίζουν ένα σαγηνευτικό βλέμμα, οπότε μην τις παραμελήσετε. Αισθανθείτε ελεύθερες να τις τονίσετε, για να ισορροπήσετε το απαλό μακιγιάζ στα βλέφαρα, όμως μην υπερβάλλετε σε τέτοιο βαθμό που οι βλεφαρίδες θα χτυπούν πάνω στο τζάμι του φακού και ενδέχεται να το λερώνουν κιόλας. Μια αδιάβροχη μάσκαρα είναι τέλεια, για να αποφύγετε τέτοιου είδους ατυχήματα.

Eyeliner

Το μολύβι ή το eyeliner είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να πλαισιώσετε το βλέφαρο και να δώσετε ένταση στο βλέμμα ακόμα και με την πιο ανοιχτή σκιά. Το πρόβλημα με τα γυαλιά οράσεως είναι ότι ενδέχεται να παραμορφώνουν τη γραμμή, οπότε θα χρειαστείτε αρκετές πρόβες, για να δείξει αυτή αψεγάδιαστη. Παράλληλα, το μήκος της γραμμής και το πού ακριβώς θα σταματήσει στην εξωτερική γωνία του ματιού εξαρτάται από το σχήμα του σκελετού.

Χείλη

Αφού στα μάτια έχετε περιορισμούς και αναγκαστικά κινείστε σε πιο ανάλαφρους τόνους, μπορείτε να πάρετε το αίμα σας πίσω νιώθοντας ελεύθερες να αναδείξετε τα χείλη σας. Έντονα χρώματα, σκούρα κραγιόν και γενικά χείλη που τραβούν τα βλέμματα και αποτελούν το επίκεντρο του μακιγιάζ όχι μόνο επιτρέπονται αλλά θα έλεγε κανείς ότι επιβάλλονται, ώστε να πετύχετε ένα κομψό αλλά και θελκτικό αποτέλεσμα που θα ταιριάζει και σε βραδινές εμφανίσεις.