Επισκευή υπολογιστών: ποιες εργασίες περιλαμβάνει;

Σε μια εποχή, στην οποία οι υπολογιστές είναι πρωταγωνιστές στη ζωή μας και μας βοηθούν σε ό,τι κάνουμε είτε στη δουλειά μας είτε στον ελεύθερό μας χρόνο, η επισκευή υπολογιστών αποτελεί μονόδρομο για όλους. Πράγματι, κάποια στιγμή δυστυχώς το κομπιούτερ μας θα εμφανίσει βλάβη ή απλά θα μειωθεί η αποδοτικότητά του και θα πρέπει να αναβαθμιστεί. Τις περισσότερες φορές η επισκευή του υπολογιστή συμφέρει σε σχέση με το να πάρουμε καινούριο, αφού μπορεί να γίνει γρήγορα και οικονομικά από τους ειδικούς με ελάχιστη ταλαιπωρία για εμάς. Διαβάστε παρακάτω για τις βασικότερες ενέργειες που περιλαμβάνει η επισκευή υπολογιστών, ώστε να γνωρίζετε πού θα απευθυνθείτε αν έχετε κάποιο θέμα.

Αναβάθμιση υπολογιστή

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες κυρίως παλαιών υπολογιστών είναι ότι αυτοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες ανάγκες των εφαρμογών και είναι πολύ αργοί ή κολλάνε. Πριν αποφασίσετε απλά να αγοράσετε έναν καινούριο υπολογιστή, συμβουλευτείτε κάποιο κατάστημα επισκευής υπολογιστών, διότι μπορεί να είναι εύκολη και προσιτή μια αναβάθμιση του υπολογιστή σας. Αυτή θα γίνει είτε με αναβάθμιση της μνήμης RAM και του επεξεργαστή είτε με αλλαγή του δίσκου, ώστε να είναι SSD. Έπειτα, το κομπιούτερ θα είναι κυριολεκτικά σαν καινούριο!

επισκευη υπολογιστωνΑντί-ιική προστασία

Αν το κομπιούτερ σας φέρεται περίεργα το τελευταίο διάστημα (κολλάει, κλείνει ξαφνικά ή κάνει συνεχείς επανεκκινήσεις) χωρίς κάποιο εμφανές πρόβλημα στο hardware, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε κολλήσει κάποιον ιό, ειδικά αν έχετε Windows. Στην επισκευή υπολογιστών θα σας αφαιρέσουν τους υπάρχοντες ιούς, θα επαναφέρουν τις διεργασίες του συστήματος και θα ελέγξουν όλα τα αρχεία και τις εφαρμογές για καλή λειτουργία. Στο στάδιο αυτό είναι σημαντικό να σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ένα καλό και αποτελεσματικό antivirus λογισμικό, ώστε να μην έρθετε ξανά στην ίδια θέση.

Ανάκτηση δεδομένων

Αν σβήσατε κατά λάθος κάποια δεδομένα, αν ο υπολογιστής σας έκλεισε ξαφνικά την ώρα που δουλεύατε λόγω προβλήματος στον επεξεργαστή ή αν χάλασε ο δίσκος σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα δεδομένα αυτά να μπορούν να ανακτηθούν. Πριν ξεκινήσετε από την αρχή τη χαμένη δουλειά, ρωτήστε στην επισκευή υπολογιστών για τη δυνατότητα αυτή.

Αντικατάσταση ανταλλακτικών

Όπως σε όλες τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας υπολογιστής είναι να χαλάσει κάποιο μέρος του, όπως η οθόνη, η motherboard, ο δίσκος, το πληκτρολόγιο, ο επεξεργαστής, η κάρτα γραφικών, η κάρτα ήχου ή η μνήμη. Η αντικατάσταση των ανταλλακτικών, ειδικά αν είναι γνήσια, ενδέχεται ορισμένες φορές να μη συμφέρει, αν για παράδειγμα πρόκειται για ένα παλιό laptop. Ωστόσο, πρέπει προηγουμένως να έχει γίνει πλήρης έλεγχος και εκτίμηση της κατάστασης, για να έχετε εποπτεία και να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Συντήρηση του υπολογιστή

Μια υπηρεσία που ολοένα κερδίζει έδαφος στην επισκευή υπολογιστών είναι η συντήρηση του laptop και του desktop, ώστε να μη χρειαστεί να γίνουν σημαντικές εργασίες στο μέλλον. Η συντήρηση περιλαμβάνει format, ώστε ο υπολογιστής να γίνει πιο γρήγορος, τοποθέτηση antivirus για την ολοκληρωμένη προστασία του, καθαρισμό από τη σκόνη που μπορεί να βλάψει τον επεξεργαστή και παραμετροποίηση του συστήματος για τη βέλτιστη ταχύτητά του.