Οδηγός αγοράς για μπαταρίες μπάνιου και κουζίνας

Η επιλογή στις μπαταρίες μπάνιου για τον νιπτήρα και την μπανιέρα ή την ντουζιέρα καθώς και στις μπαταρίες της κουζίνας είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία. Στην αγορά υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές από πλευράς στιλ και λειτουργικότητας. Οι μπαταρίες μπάνιου, σχεδόν πάντα, επιλέγονται σε σετ ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους. Αντίθετα, οι μπαταρίες κουζίνας είναι ξεχωριστή επιλογή. Aν και πολλοί επιλέγουν την μπαταρία της κουζίνας στον ίδιο σχεδιασμό με τις μπαταρίες του μπάνιου για λόγους ομοιομορφίας. Παρότι δεν είναι απαραίτητα η ενδεδειγμένη ενέργεια.

Μπαταρίες Μπάνιου

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η επιλογή των μπαταριών του μπάνιου ξεκινάει από την μπαταρία της μπανιέρας. Σε αντίθεση με αυτή του νιπτήρα, οι μπαταρίες μπανιέρας και ντουζιέρας έχουν λειτουργίες ντους, υδρομασάζ, απλής ροής, με τηλέφωνο ή χωρίς και γενικότερα έχουν διαφοροποιημένη λειτουργία και χρήση. Η μπαταρία του νιπτήρα ακολουθεί σχεδόν πάντα την μπαταρία της μπανιέρας ή του ντους.

Η επιλογή της μπαταρίας του νιπτήρα γίνεται και με βάση το πλακάκι και γενικότερα τον διάκοσμο του μπάνιου. Ας έχετε κατά νου, όταν επιλέγετε τις μπαταρίες του μπάνιου σας, ότι οι ρετρό επιλογές δεν συνάδουν με συστήματα υδρομασάζ και αντίστοιχα. Οι σύγχρονες μινιμαλιστικές επιλογές δεν ταιριάζουν με ρετρό πλακάκια. Για να ταιριάξει το ρετρό με το μινιμάλ στο ίδιο μπάνιο χρειάζεται πολύ προσεκτική διαλογή των σωστών μπαταριών. Στην περίπτωση που έχετε αποφασίσει τον συνδυασμό αυτό μπορείτε να συμβουλευτείτε και κάποιον ειδικό. Ένα μπάνιο με την σωστή διακόσμηση μπορεί να γίνει ένας χώρος χαλάρωσης. Αν η αισθητική του δεν είναι ακριβώς αυτή που πρέπει δεν θα δημιουργεί το κατάλληλο συναίσθημα.

mafou.gr - Μπαταρίες Μπάνιου - Μπάνιο Διακόσμηση

Μπαταρίες Κουζίνας

Η επιλογή των μπαταριών της κουζίνας ξεκινάει από την λειτουργικότητα την οποία θέλουμε να έχει. Δηλαδή για το ποιες λειτουργίες την χρειαζόμαστε και πόσο θα την χρησιμοποιούμε. Υπάρχει μια τεράστια γκάμα επιλογών στις μπαταρίες κουζίνας από απλές συμβατές μέχρι και επαγγελματικές. Φυσικά μεγάλη γκάμα επιλογών υπάρχει και στο design και τα χρώματα. Από ρετρό μέχρι μοντέρνα και από χρωμέ γυαλιστερές και ματ μέχρι μπρονζέ. Η επιλογή του design της μπαταρίας του νεροχύτη γίνεται με βάση το πλακάκι και γενικότερα την διακόσμηση της κουζίνας και του νεροχύτη.

Τύποι Μπαταριών

Ο πιο συνηθισμένο τύπος μπαταρίας είναι οι στύλοι. Μοιάζουν πολύ με τις παραδοσιακές βρύσες αλλά διατίθενται και σύγχρονα σχέδια. Θυμηθείτε ότι η επιλογή μπαταριών γίνεται με βάση το στιλ και το στιλ ακολουθεί ιστορικές περιόδους. Ακολούθως, οι στύλοι εγκαθίστανται σε νιπτήρες με δύο οπές και η ανάμειξη του νερού γίνεται εντός του νιπτήρα ή της μπανιέρας. Αυτό είναι ο παλιός τρόπος, από την εποχή που δεν υπήρχαν μίκτες και έτσι αποτελεί μια ρετρό επιλογή αν και υπάρχουν μοντέλα με σύγχρονες επιρροές. Σκεφτείτε το παραδοσιακό βρυσάκι με τον βερνιέρο και τους τέσσερις μοχλούς. Τώρα, σκεφτείτε την ίδια διάταξη με ευθείες ακμές αντί για καμπύλες επιφάνειες.

mafou.gr - Μπαταρίες Κουζίνας - Βρύση Κουζίνα

Η κλασσικότερη και πιο λειτουργική επιλογή δεν είναι άλλη από τον κλασσικό μίκτη με τον περιστρεφόμενο μοχλό. Το βασικό πλεονέκτημα αυτού του σχεδίου είναι η εύκολη, γρήγορη και ακριβής ρύθμιση της θερμοκρασίας και της ροής του νερού. Συνήθως η ρύθμιση της θερμοκρασίας γίνεται από αριστερά προς τα δεξιά και της ροής από πάνω έως κάτω. Αν είστε από αυτούς που βιάζονται, αυτός είναι ο τύπος τη μπαταρίας που πρέπει να επιλέξετε.

Κατά τα λοιπά, στο μπάνιο συναντώνται και πιο εξειδικευμένοι τύποι όπως διπλοί μίκτες που καταλήγουν σε κοινή βρύση, τοποθετημένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, ή ο ένας πάνω από τον άλλο. Γενικότερα όσο πιο πολύπλοκο είναι το σχέδιο, τόσο πιο ακριβά κοστίζει. Αντίστοιχα, σχέδια και μοντέλα υπάρχουν και για τις μπαταρίες της κουζίνας με διπλούς ή απλούς μείκτες και ντουζιέρες. Το τελευταίο μάλιστα, δηλαδή μια ντουζιέρα στην κουζίνα είναι εξαιρετικά λειτουργική.