Πώς να κάνετε mix n’ match στις κρεβατοκάμαρες

Οι κρεβατοκάμαρες συνήθως πωλούνται σε σετ, δηλαδή το κρεβάτι συνοδεύεται από δύο κομοδίνα και ενίοτε το μπουντουάρ. Πρόκειται για μια επιλογή που προτιμούν πολλοί, επειδή διασφαλίζει ότι τα έπιπλα ταιριάζουν μεταξύ τους και ότι το στυλ του υπνοδωματίου θα είναι ενιαίο και προσεγμένο. Μήπως, όμως, εσείς ανήκετε σε αυτούς που θέλουν μια λίγο πιο προσωπική πινελιά σε έναν τόσο δικό σας χώρο; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε τη λύση του mix’ n’ match. Να διαλέξετε, δηλαδή, ξεχωριστά κάθε έπιπλο και να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό σύνολο που θα αντανακλά την προσωπικότητά σας.

Αυτή η διαδικασία έχει πολλά πλεονεκτήματα. Σας επιτρέπει να αγοράσετε αυτό ακριβώς το έπιπλο που σας αρέσει σε κάθε κατηγορία και να μην κάνετε εκπτώσεις στα θέλω σας. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε πολύ καλές προσφορές και εκπτώσεις, αγοράζοντας κάθε έπιπλο σε προσιτή τιμή.

Φυσικά, το mix’ n’ match δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, όχι μόνο στις κρεβατοκάμαρες αλλά και σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Απλώς, το υπνοδωμάτιο είναι συνήθως ένας μικρός χώρος, στον οποίο οποιοδήποτε λάθος χτυπάει ακόμα περισσότερο. Αν, όμως, γνωρίζετε τι να προσέξετε, τότε το αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να βγει υπέροχο και πρωτότυπο. Θέλοντας να συνοψίσουμε τις βασικές αρχές για αυτό το εγχείρημα, σας προτείνουμε να δώσετε μεγάλη σημασία στα παρακάτω:

Υφή

Δημιουργήστε ενδιαφέρον αναμειγνύοντας τα υλικά των επίπλων. Εάν, για παράδειγμα, έχετε ξύλινο κρεβάτι, τότε για το κομοδίνο μπορείτε να δοκιμάσετε υλικά, όπως μέταλλο, γυαλί ή βαμμένο ξύλο.

Konstantaras.net-Κρεβάτι-Μιρέλα

Χρώμα

Μην σκέφτεστε υποχρεωτικά να ταιριάξετε το χρώμα των επίπλων μεταξύ τους απόλυτα. Αντ’ αυτού, στοχεύσετε στο να συντονίσετε τα έπιπλά σας με το υπόλοιπο δωμάτιο. Το κομοδίνο, η ντουλάπα και το κρεβάτι μπορούν να ταιριάξουν κάλλιστα με το φωτισμό, τα παράθυρα, τα έργα τέχνης ή το χαλί στο υπνοδωμάτιο. Για παράδειγμα, αν έχετε έναν πολυέλαιο από χαλκό, χρησιμοποιήστε λεπτομέρειες από ορείχαλκο είτε στην επένδυση του κρεβατιού είτε στο υλικό για τα κομοδίνα ή το μπουντουάρ. Φυσικά, καλό είναι τα χρώματα να είναι συμπληρωματικά μεταξύ τους. Επίσης χρειάζεται να αποφασίσετε εκ των προτέρων αν θα κινηθείτε στους ψυχρούς ή τους θερμούς τόνους.

Στυλ

Για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη εμφάνιση υψηλής αντίθεσης, επιλέξτε ένα κομοδίνο που έχει ένα εντελώς διαφορετικό στυλ από το κρεβάτι. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα μοντέρνο κρεβάτι, δοκιμάστε ένα ρουστίκ κομοδίνο Αν έχετε ένα παραδοσιακό κρεβάτι, δοκιμάστε ένα μοντέρνο κομοδίνο. Για λιγότερο δραματική αντίθεση, χρησιμοποιήστε έπιπλα ίδιου στυλ, αλλά χρησιμοποιήστε διαφορετικές υφές ή χρώματα.

Konstantaras.net-Κρεβατοκάμαρα-Μέταλλο-Καθρέφτης-Ξύλο

Το ζητούμενο στο mix’ n’ match στυλ στις κρεβατοκάμαρες δεν είναι απλώς να αγοράσετε έπιπλα που δεν ανήκουν στο ίδιο σετ. Αν αυτά τα έπιπλα απλώς ανήκουν σε διαφορετικό σετ, αλλά έχουν παρόμοια σχέδια και υλικά, το αποτέλεσμα απλώς θα δείχνει άτολμο. Το θέμα είναι να προχωρήσετε πέρα από την πεπατημένη. Να συνδυάσετε υλικά και χρώματα, τα οποία βρίσκονται σε αντίθεση αλλά φυσικά δεν ανταγωνίζονται το ένα το άλλο.