Τι να προσέξετε αγοράζοντας χαλιά για το σπίτι σας

xalia

Αν έχετε αποφασίσει ότι χρειάζεστε χαλιά για το σπίτι σας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξετε από πού θα κάνετε τις αγορές σας.

Διαλέξτε τον καλύτερο Προμηθευτή

Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να πάτε να βρείτε χαλιά, και κάθε ένα από αυτά  έχουν διαφορετικές επιλογές τιμολόγησης και διαθέσιμο απόθεμα. Η επιλογή του προμηθευτή χαλιών είναι απαραίτητη για να πάρετε μια καλή τιμή για το χαλί που θέλετε να βρείτε. Να θυμάστε ότι αυτός που προσφέρει χαλιά στη χαμηλότερη τιμή, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει την καλύτερη ποιότητα. Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να ελέγξετε κριτικές της εταιρείας στο διαδίκτυο, και να λάβετε υπόψη κατά πόσον συνιστάται από τους φίλους ή την οικογένεια των οποίων τις απόψεις εμπιστεύεστε, και να μάθετε ποιες είναι οι τιμές και τι περιλαμβάνουν, όπως εγγυήσεις, εγκατάσταση, συντήρηση ή κάποιες άλλες παροχές.

Μάθετε για την απαιτούμενη συντήρηση

Όταν αγοράζετε χαλί, θα πρέπει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το είδος της συντήρησης που θα απαιτήσει η επιλογή του χαλιού σας. Πολλοί άνθρωποι θα πάρουν ένα χαλί, λόγω του όμορφου χρώματος του, της μοναδικής υφής του, ή για κάποιο άλλο λόγο, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι η απαιτούμενη συντήρηση μπορεί επίσης να είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα, θα μπορούσε να απαιτείται περισσότερη συντήρηση.

Να είστε ρεαλιστές σχετικά με τις Εγγυήσεις

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να μην επιλέξετε ένα χαλί που βασίζεται αποκλειστικά στην εγγύηση που προσφέρει. Όταν ψωνίζετε για το χαλί, θα δείτε πολλά χαλιά με διαφορετικές επιλογές εγγύησης όπως 5ετή και 10-ετή εγγύηση, ακόμα και εκτεταμένες εγγυήσεις. Να είστε ρεαλιστές σχετικά με τις μελλοντικές ανάγκες αντικατάστασης και μπορείτε να εξετάσετε την εγγύηση του χαλιού που θα αγοράσετε, ανάλογα με τις ανάγκες σας και τις απαιτήσεις του χώρου που θα ντύσετε με το χαλί σας.

 

Σκεφτείτε και να ξανασκεφτείτε το  Χρώμα

Ίσως να μπείτε στον πειρασμό απλά να προχωρήσετε και να πάρετε το αγαπημένο σας χρώμα σε χαλί σε μια προσπάθεια να κάνει μια δήλωση. Ωστόσο, αν δεν έχετε πολύ σοβαρούς λόγους να θέλετε αυτό μόνο το χρώμα θα πρέπει να κάνετε πολύ συνειδητή επιλογή. Τα χαλιά είναι ακριβά, και καλό είναι να κάνετε μια επιλογή που δε θα χρειάζεται συχνή αντικατάσταση, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα χρώμα χαλί που είναι σχετικά διαχρονικό, που δεν είναι πιθανό να βγει έξω από τη μόδα μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια και ένα χρώμα που δε θα φθαρεί εύκολα.

Σκεφτείτε την ποιότητα του εσωτερικού αέρα

Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν ότι πολλά χαλιά περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία σε ορισμένα μέλη της οικογένειας που μπορεί να υποφέρουν από αλλεργίες ή ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Όταν ετοιμάζεστε να αγοράσετε χαλιά είναι σημαντικό να ρωτήσετε τον πωλητή για τα θέματα αυτά ώστε να εξασφαλίσετε την ποιότητα του χαλιού στο οποίο θα επενδύσετε.

Το μέγεθος του χαλιού  είναι επίσης σημαντικό να μετρηθεί σωστά πριν την αγορά σας. Ωστόσο, αν αυτό σας προβληματίζει ως προς τη μέτρηση, υπάρχουν καταστήματα στο διαδίκτυο που σας κόβουν τα χαλιά που θέλετε, στις ακριβείς διαστάσεις του σπιτιού σας.