Τρεις καλοί λόγοι για να ασχοληθείς με τον τηλεκατευθυνόμενο μοντελισμό

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι στην ερώτηση που απευθύνουμε σε κάποιον και αφορά στο πως επιλέγει να περνά τον ελεύθερο του χρόνο σπάνια έως ποτέ δεν λαμβάνουμε μια απάντηση που έχει να κάνει με τον μοντελισμό, στατικό ή τηλεκατευθυνόμενο. Κι αν η συλλογή γραμματοσήμων ανήκει πια στο παρελθόν και τα extreme sports είναι για λίγους και ριψοκίνδυνους η συντριπτική πλειοψηφία είναι μεταξύ σερφαρίσματος στο διαδίκτυο και παρακολούθησης κάποιου θεάματος (ταινίες,σειρές) ως απλός δέκτης. Η μαγεία της ενασχόλησης με τον μοντελισμό βρίσκεται ότι εσύ,βήμα βήμα,γίνεσαι ο πομπός,ο δημιουργός του ελεύθερου χρόνου σου! Κι αν μέχρι τώρα η ενασχόληση με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα σου φαίνεται πολύπλοκη ή εξεζητημένη είναι καιρός να σκεφτείς το πόσα μπορεί να σου δώσει η προσπάθεια να αναπαραστήσεις ένα πιστό αντίγραφο μιας μάχης ή να κάνεις ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο να πετάξει.

Μια πρωτότυπη, ποιοτική ενασχόληση

Η ενασχόληση με τον μοντελισμό θα βγάλει στην επιφάνεια χαρίσματα που ακόμα κι εσύ αγνοούσες ότι διαθέτεις! Θα δοκιμάσει δημιουργικά την υπομονή σου και την επιμονή σου, θα αποκαλύψει το πόσο ”πιάνει το χέρι σου”, θα απελευθερώσει τη φαντασία σου και θα πυροδοτήσει τις καλλιτεχνικές σου ανησυχίες. Ταυτόχρονα θα σε κάνει να αναπτύξεις καινούριες δεξιότητες! Σίγουρα δεν είναι εύκολο να πλοηγείς ένα τηλεκατευθυνόμενο σκάφος στο νερό με την πρώτη, είναι όμως άκρως συναρπαστικό!

rc-models

 

Η χαρά της δημιουργίας από το Α μέχρι το Ω

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση στη ζωή μας από τα θετικά αποτελέσματα των κόπων μας, της προσωπικής μας προσπάθειας και δουλειάς. Η στιγμή της επιτυχίας ”σβήνει” μονομιάς όλη την κούραση,την πίεση,την χαμένη μας ενέργεια και μας γεμίζει υπερηφάνεια για το αποτέλεσμα και τις ικανότητες μας. Στο πεδίο του μοντελισμού, το εν λόγω συναίσθημα πληρότητας επανέρχεται ξανά και ξανά όταν ένα μοντέλο είναι πια πιστό αντίγραφο ή όταν ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο απογειώνεται!

Είναι μεγάλη υπόθεση να ξεκινάς από την αρχή,να εξελίσσεις και εν κατακλείδι να τελειοποιείς ένα έργο τέχνης αλλά και διασκέδαση με τα δικά σου χέρια,με την δική σου μαστοριά κι επιδεξιότητα. Τα πάντα έχουν την προσωπική σου σφραγίδα, από την χρήση του πινέλου και των χρωμάτων σε πιο ελεύθερες κατασκευές μέχρι την συντήρηση και την βελτιστοποίηση του κινητήρα ενός τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου. Ταυτόχρονα καινοτομείς κι εξελίσσεσαι ως δημιουργός, επεκτείνεις τις δυνατότητες της τηλεκατευθυνόμενης συσκευή σου,γίνεσαι καλύτερος και δημιουργείς.

 

Ασχολείσαι δημιουργικά με ιστορικά γεγονότα

Όσο κι αν φαίνεται τραβηγμένο, ο μοντελισμός στάθηκε αφορμή για χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εμπλουτίσουν κατά πολύ τις ιστορικές ή πολιτιστικές τους γνώσεις. Από την ιστορία πίσω από το πρώτο αυτοκίνητο με βενζινοκινητήρα, τα θρυλικά μοντέλα που άλλαξαν την αντίληψη μας για το στυλ και την οδήγηση υπάρχει μια απόσταση μόνο 1/8 σε κλίμακα από την πραγματικότητα του δικού σου τηλεκατευθυνόμενου αυτοκινήτου. Οι μεγάλες ιστορικές μάχες που σφράγισαν την ιστορία της ανθρωπότητας βρίσκονται τώρα στον προσωπικό σου χώρο, τις μελετάς και ζουν ξανά και ξανά. Θρυλικά μοντέλα πλοίων κι αεροπλάνων πλέουν και πετούν ξανά με το τηλεχειριστήριο σου κι εσύ πια γνωρίζεις τα πάντα για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά,τις επιδόσεις τους,τη συμβολή τους σε πολεμικές επιχειρήσεις. Αν στο σχολείο υπήρχε μάθημα ιστορίας με μοντελική αναπαράσταση το μάθημα θα ήταν συναρπαστικότερο! Μέχρι τότε θα μπορείς εσύ να διδάσκεις ιστορία τους φίλους σου και ταυτόχρονα να τους παρουσιάζει τα δικά σου μικρά έργα τέχνης.