Φωτοτυπικά Μηχανήματα

Τα πάντα για το χρώμα

Μια εργασία, ο χάρτης για το πάρτυ, μια φωτογραφία από τις καλοκαιρινές διακοπές, το άρθρο που πρέπει να διαβαστεί για το μεταπτυχιακό, τα αρχιτεκτονικά σχέδια για το σπίτι στην εξοχή, η αγόρευση στο δικαστήριο… Το κοινό όλων αυτών είναι ότι θα χρειαστούν ένα φωτοτυπικό μηχάνημα για να εμφανιστούν μπροστά σας. Η Konica Minolta προσφέρει ένα πλήθος προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας ικανών να ανταποκριθούν στις ανάγκες σας και να ικανοποιήσουν κάθε απαίτησή σας. Οι εκτυπωτές Konica Minolta βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εδώ και αρκετά χρόνια. Η τεχνολογία της σάς χαρίζει την υψηλότερη ποιότητα χρώματος, τη μέγιστη απόδοση ανάλυσης και την ύψιστη ταχύτητα συγκριτικά με αυτή που μπορούν να προσφέρουν οι συμβατικοί εκτυπωτές.

alpha digital - CopyΟ πρώτος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν αναζητώντας τον εκτυπωτή που θα αγοράσετε είναι η δουλειά για την οποία τον χρειάζεστε.

Αν επιθυμείτε, για παράδειγμα, να εκτυπώνετε άρθρα, σημειώσεις και εκθέσεις ένας εκτυπωτής laser (με γραφίτη) είναι ο πιο κατάλληλος για εσάς. Ο γραφίτης του εξασφαλίζει ότι το χρώμα του κειμένου θα είναι πιο έντονο και οξύ και δε θα «μουτζουρώσει» καταστρέφοντας την εμφάνιση. Παράλληλα, εξασφαλίζει πιο γρήγορη εκτύπωση και είναι σαφώς πιο οικονομικός, καθώς με ένα toner μπορείτε να εκτυπώσετε ακόμη και ολόκληρα συγγράμματα. Αντίθετα, αν επιθυμείτε πιο «αστραφτερό» αποτέλεσμα στην εκτύπωση και ο όγκος των εγγράφων που χρειάζεστε είναι πιο μικρός, ο εκτυπωτής μελανιού είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς.
Οι φωτογραφίες αποτελούν μια ειδική κατηγορία στο χώρο των εκτυπώσεων. Αν ενδιαφέρεστε περισσότερο να γεμίσετε άλμπουμ με οικογενειακές φωτογραφίες αποτυπώνοντας στιγμές από το να εκτυπώνετε εργασίες και σημειώσεις, είναι προτιμότερο να επενδύσετε στη λύση ενός εξειδικευμένου εκτυπωτή φωτογραφιών. Η ποιότητα των φωτογραφιών σας θα είναι συγκριτικά ανώτερη ακόμη και από αυτή των κέντρων φωτογραφίας, ενώ θα βγείτε και στον οικονομικό τομέα «κερδισμένοι».c754e_bizhub_pro

Ένα άλλο κριτήριο που θα καθορίσει την επιλογή σας είναι η συνδεσιμότητα. Το παραδοσιακό καλώδιο σύνδεσης με τον υπολογιστή αντικαταστάθηκε τα τελευταία χρόνια από τη πρόσθια θύρα USB που σας δίνει τη δυνατότητα να ανοίγετε, να αποθηκεύετε ακόμη και να επεξεργάζεστε το αρχείο που επιθυμείτε πριν το πάτημα του κουμπιού που θα το αποτυπώσει στο χαρτί.

Οι πιο σύγχρονοι εκτυπωτές και τα έγχρωμα φωτοτυπικά μηχανήματα konica Minolta είναι εξοπλισμένα με τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης (wi-fi) αλλά και εκτύπωσης μέσα από λογισμικά όπως το ios και το android.

Οι δυνατότητες αυτές αποτελούν ένα ισχυρό πλεονέκτημα στις εταιρείες και στους επαγγελματικούς χώρους, όπου πολλοί διαφορετικοί χρήστες  εκτυπώνουν από ένα φωτοτυπικό μηχάνημα.

Πριν την τελική σας απόφαση, τέλος, πρέπει να εξετάσετε ένα άλλο σημαντικό σημείο, το οποίο είναι λιγότερο προφανές κατά τη στιγμή της αγοράς. Πρόκειται για το κόστος των αναλώσιμων του φωτοτυπικού σας μηχανήματος. Ακριβά αναλώσιμα μπορούν να αποδειχθούν στην πορεία μεγαλύτερο βάρος από ότι ένα ακριβό φωτοτυπικό μηχάνημα, καθότι αυτά -ανάλογα φυσικά με τη χρήση- θα τα αγοράζετε για πάντα. Πρέπει, λοιπόν, να επενδύσετε σε ένα μηχάνημα καλής ποιότητας με οικονομικά αναλώσιμα, ανεξάρτητα από το κόστος της ίδιας της συσκευής (άλλωστε αυτή αγοράζεται άπαξ).

Τα κριτήρια είναι σαφώς πολύ περισσότερα και απαιτείται μια προσεκτική μελέτη και έρευνα πριν την τελική απόφαση και την αγορά. Το παν είναι να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένα κέντρα πώλησης, που θα μπορέσουν να «διαβάσουν» πίσω από τις ανάγκες σας, κατευθύνοντάς σας στην κατάλληλη επιλογή.