Ολα όσα θέλετε να ξέρετε για τα γραφεία τελετών

Τα γραφεία τελετών είναι μια επιχείρηση η οποία παρέχει διαφορετικά είδη ταφής, καθώς και υπηρεσίες κηδειών με σκοπό να προσφέρουν λύσεις στις οικογένειες όσον αφορά τη διάθεση των λειψάνων των αγαπημένων τους με έναν τρόπο που θα επιλέξουν. Τυχαίνει να υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός αγαθών, καθώς και υπηρεσίες που παρέχονται από τα γραφεία κηδειών, αν και δεν είναι όλα χρήσιμα ή επιλέξιμα από μεμονωμένες οικογένειες.

Όλες οι οικογένειες είναι μοναδικές, όλοι οι θάνατοι είναι μοναδικοί, και, κατά συνέπεια, κάθε νεκρώσιμη ακολουθία είναι χαρακτηριστική του προσώπου που αφορά. Το είδος των προϊόντων, καθώς και οι υπηρεσίες που έχει επιλέξει η οικογένεια συνήθως είναι  διακριτικές, με βάση τις επιθυμίες και την προσωπική αισθητική της οικογένειας και του θανόντος. Οι οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τις υπηρεσίες κηδειών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους, επιλέγοντας από μια σειρά από υπηρεσίες που μπορούν καλύτερα να τιμήσουν  τη μνήμη των αγαπημένων τους.

grafeia teleton

Η κοίμηση ενός αγαπημένου προσώπου δεν είναι μια εύκολη στιγμή για τα μέλη της οικογένειας, και πολλοί άνθρωποι είναι αβέβαιοι σχετικά με τη διαδικασία του σχεδιασμού μιας κηδείας. Φυσικά, η οικογένεια θα πρέπει να συνεργάζεται στενά με τους διευθυντές των γραφείων κηδειών, οι οποίοι πρόκειται να εγγυηθούν ότι οι υπηρεσίες τελετών έχουν προγραμματιστεί σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Οι διευθυντές των γραφείων τελετών μπορούν να βοηθήσουν τις οικογένειες στην επιλογή των πλέον άριστων υπηρεσιών για να τιμήσουν τον θανόντα με τον πιο πρέποντα, διακριτικό και σεβάσμιο πιθανό τρόπο. Παρακάτω παρατίθεται ένας αριθμός από τις πολλές υπηρεσίες που προσφέρει ένα επαγγελματικό γραφείο τελετών.

Το γραφείο τελετών είναι υπεύθυνο για την ανάκτηση του θανόντος από τον τόπο όπου συνέβη ο θάνατος (σπίτι, νοσοκομείο, γηροκομείο, και ούτω καθεξής). Από το σημείο αυτό και μετά, υπάρχουν πολλαπλές επιλογές, τις οποίες εξηγεί ο υπεύθυνος του γραφείου στην οικογένεια και τα στενά πρόσωπα του θανόντος. Στην Ελλάδα, μέχρι πρότινος, η πιο συνήθης τελετή είναι η κηδεία και η θρησκευτική νεκρώσιμος ακολουθία, σήμερα ωστόσο προσφέρεται μια αρκετά μεγάλη ποικιλία τελετών και υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν την πολιτική κηδεία, και την αποτέφρωση, πάντα με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, και με τρόπο που να αποδίδει τον πρέποντα σεβασμό στον θανόντα, και με αξιοπρέπεια απέναντι στις δύσκολες ώρες που περνά η οικογένεια.

Τα γραφεία τελετών που μπορούν να προσφέρουν το εύρος και την ποιότητα των υπηρεσιών που απαιτείται, αναλαμβάνουν και τη συνέχεια των τελετών που απαιτούνται, όπως τα μνημόσυνα και τα τρισάγια, και όποια άλλη επιθυμία έχει η οικογένεια του θανόντος. Το τετράπτυχο ενός επαγγελματικού γραφείου τελετών, είναι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου, η εμπειρία για να καταστεί δυνατή η προσφορά μιας αξιόπιστης επιλογής σε κάθε οικογένεια, η πλήρης επαγγελματική εξυπηρέτηση, με τη χρήση των οχημάτων και εξειδικευμένου προσωπικού, και τέλος η ποιότητα, που αφορά την διοργάνωση μίας τελετής που θα χαρακτηρίζεται από αξιοπρέπεια, επαγγελματισμό και συνέπεια.

Σήμερα, τα επαγγελματικά γραφεία τελετών προσφέρουν ποικιλία υπηρεσιών που καλύπτουν τόσο τις επιθυμίες και την αισθητική των οικογενειών, όσο και την οικονομική δυνατότητα κάθε οικογένειας. Υπάρχουν επομένως επιλογές για οικονομικές κηδείες, αλλά και υποστήριξη πρακτική και συναισθηματική στις πρώτες δύσκολες ώρες μετά το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου.