Φίλτρα Νερού για Το Σπίτι

Η αγορά για φίλτρα νερού μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Διαφορετικά συστήματα φιλτραρίσματος αντιμετωπίζουν διάφορες προσμείξεις σε διαφορετικά σημεία στο σπίτι όπως το ντους ή η βρύση. Οι τεχνολογίες επεξεργασίας διαφέρουν, πάρα πολύ. Τα φίλτρα άνθρακα είναι τα πιο συχνά, συνήθως μειώνοντας το χλώριο και τη βελτίωση της γεύσης και της οσμής, ενώ μερικές φορές αφαιρούν μέταλλα όπως ο υδράργυρος, ο χαλκός και ο μόλυβδος. Άλλα συστήματα χρησιμοποιούν αντίστροφη όσμωση, η οποία χρησιμοποιεί μια ημι-διαπερατή μεμβράνη και όχι απαραιτήτως άνθρακα.
Μπορεί να υπάρχουν μοντέλα που ισχυρίζονται ότι πληρούν αυτές τις προδιαγραφές απόδοσης, αλλά δεν είναι πιστοποιημένα (απαιτούνται χρήματα για το κόστος πιστοποίησης, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο για τις μικρότερες επιχειρήσεις). Ωστόσο, πώς μπορεί ένας καταναλωτής να είναι σίγουρος; Εάν θεωρεί κανείς μια δυνητική απειλή για την υγεία θα πρέπει να είναι σε θέση να βασίζεται στην απόδοση του φίλτρου, και την πιστοποίηση που είναι η καλύτερη διαθέσιμη εγγύηση.
Αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος με την ποιότητά του νερού της βρύσης (τη γεύση του, ή και τη μυρωδιά του), θα πρέπει να ψάξει για ένα πιστοποιημένο προϊόν, αλλά σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζει ότι ένα φίλτρο μπορεί να κάνει την ποιότητα του νερού κακή, αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά.
Προσμείξεις και πρόσθετα
Το νερό της βρύσης μπορεί να περιέχει πολλές ακαθαρσίες, φυσικές και τεχνητές. Μερικές είναι αβλαβείς, ή επηρεάζουν μόνο ό, τι φαίνεται στο νερό, όπως οι γεύσεις και μυρωδιές. Άλλες μπορεί να σας φέρουν μια άμεση μόλυνση ή σιγά-σιγά να βλάψουν την υγεία των ανθρώπων για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ορισμένες χημικές ουσίες (όπως το χλώριο και το φθόριο) προστίθεται στο νερό στη μονάδα επεξεργασίας. Υπάρχουν συνεχιζόμενες συζητήσεις για τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία ως αποτέλεσμα αυτού. Όμως, τα οφέλη από τη χρήση των χημικών ουσιών πιστεύεται ότι εξακολουθούν να αντισταθμίζουν τους πιθανούς κινδύνους. Μια μονάδα φιλτραρίσματος νερού στο σπίτι μπορεί να βελτιώσει τη γεύση του νερού, ή να παρέχει ένα επιπλέον περιθώριο ασφαλείας για τους ανθρώπους , ειδικά εκείνους που είναι περισσότερο ευάλωτοι στις συνέπειες των ασθενειών από το νερό, όπως τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι ή τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι διεθνείς φορείς καθορίζουν τα πρότυπα για περίπου 90 μολυσματικούς παράγοντες που μπορούν να καταλήξουν σε προμήθειες για πόσιμο νερό -από μικροοργανισμούς ζιζανιοκτόνα και απαλλαγή από βιομηχανικά-χημικά που έρχονται από εργοστάσια.
Για εκείνους που θέλουν την καλύτερη προστασία, η καλύτερη δυνατή προσέγγιση θα ήταν να συνδυάσουν ένα σύστημα φιλτραρίσματος σε ολόκληρο το σπίτι με ένα ολοκληρωμένο μοντέλο, όπως τα φίλτρα νερού με αντίστροφη όσμωση που συνδυάζουν ένα φίλτρο άνθρακα στα πρωτογενή έξοδο πόσιμου νερού, που βρίσκεται συνήθως το νεροχύτη της κουζίνας . Ένα φίλτρο ντους μπορεί να προσφέρει επιπλέον ασφάλεια για όσους ανησυχούν για δερματική μόλυνση και την εισπνοή βλαβερών ουσιών κατά το μπάνιο.
Οι πωλήσεις για τα φίλτρα νερού για το σπίτι προβλέπεται να αυξηθούν κατά 20% μεταξύ του τρέχοντος έτους σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς Mintel International Group Ltd. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές ενημερώνονται αναλυτικά για τις δυνατότητες που έχουν για το πόσιμο νερό αλλά και την γενικότερη ποιότητα του νερού στο σπίτι και τον επαγγελματικό χώρο.

filtro