4 έπιπλα σαλονιού στα οποία πρέπει να επενδύσετε

Το σαλόνι μας, το σημαντικότερο και πιο προβεβλημένο δωμάτιο του σπιτιού, είναι αυτό που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας, αυτό στο οποίο θα υποδεχθούμε τους καλεσμένους μας, αυτό στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε για να το κάνουμε όμορφο και να αισθανόμαστε ωραία περνώντας χρόνο εκεί. Τα έπιπλα σαλονιού αποτελούν μία εξαιρετική επένδυση, αφού δημιουργούν τις προϋποθέσεις, για να φτιάξουμε το σπίτι των ονείρων μας, ενώ ταυτόχρονα υπόκεινται σε συνεχή χρήση, οπότε είναι απαραίτητο να είναι καλής ποιότητας και ανθεκτικά. Αυτά είναι τα βασικότερα έπιπλα σαλονιού που όχι μόνο δεν θα το μετανιώσετε αν επενδύσετε σε αυτά, αλλά θα καταλάβετε αμέσως την αξία τους, μόλις βρουν τη θέση τους στο χώρο.

 

Καναπές

Ο καναπές είναι το έπιπλο που πρέπει να συνδυάζει ποικίλα χαρακτηριστικά, όπως άνεση, ομορφιά αλλά και ανθεκτικότητα. Είναι από τα πλέον πολυμορφικά έπιπλα σαλονιού, αφού χρησιμοποιείται ως αναπαυτικό κάθισμα αλλά και κρεβάτι πολλές φορές. Επιπλέον, ο καναπές δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στα σαλόνια, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το στυλ τους και τους δίνει ζεστασιά και θαλπωρή. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να αγοράσετε έναν καναπέ, ο οποίος θα έχει όμορφο σχεδιασμό αλλά και καλή ποιότητα, ώστε να μπορεί να αντέξει τη χρήση που του κάνετε και να δείχνει σαν καινούριος ακόμα και αφού αρκετοί άνθρωποι καθίσουν σε αυτόν. Διαφορετικά, μετά από λίγους μήνες ο καναπές θα έχει κάνει βαθουλώματα και όχι μόνο δεν θα ομορφαίνει το σαλόνι σας, αλλά αντίθετα θα το κάνει να δείχνει παραμελημένο.

καναπες σαλονι

Coffee table

Η αγγλική γλώσσα έχει εξαιρετικά αποδώσει την έννοια του τραπεζιού που τοποθετείται μπροστά στον καναπέ και λειτουργεί ως το έπιπλο, στο οποίο ακουμπάμε τον καφέ μας κυρίως αλλά και διάφορα διακοσμητικά. Το τραπεζάκι του σαλονιού αποτελεί το κέντρο του δωματίου, το έπιπλο που το οριοθετεί ως ακρογωνιαίος λίθος του. Η καθημερινή του χρήση επιβάλλει την κατασκευή του από ανθεκτικά υλικά, όπως μασίφ ξύλο, έτσι ώστε να μην καταλήξει με φουσκώματα και σκασίματα που συμβαίνουν συχνά στα βιομηχανοποιημένα έπιπλα από mdf και μοριοσανίδες.

coffee table σαλονι

Τραπεζαρία

Η τραπεζαρία είναι αναπόσπαστο μέρος του σαλονιού, δίνοντάς του επίσημο τόνο. Ένα καλό τραπέζι τραπεζαρίας ανήκει στα χειροποίητα έπιπλα που περνούν από γενιά σε γενιά και στολίζουν κάθε σπίτι με το διαχρονικό σχεδιασμό τους. Παράλληλα, η τραπεζαρία πρέπει να πλαισιώνεται από ανθεκτικές καρέκλες που θα διατηρήσουν το σχήμα τους με την πάροδο του χρόνου και, εφόσον είναι ξύλινες, θα αποφύγουν τις φθορές, τα εμφανή χτυπήματα και τις γρατσουνιές χάρη σε ξύλο υψηλής ποιότητας.

 

τραπεζαρια

Βιβλιοθήκη

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η βιβλιοθήκη θέτει ζήτημα ασφάλειας, αφού καλείται να σηκώσει ένα μεγάλο βάρος παραμένοντας στο ύψος της. Βιβλία, cd, διακοσμητικά και κάθε λογής αντικείμενα προσδίδουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο σαλόνι και η βιβλιοθήκη είναι το έπιπλο που τους δίνει το χώρο να φανούν, τα στηρίζει και αναδεικνύει την πνευματική αύρα του σαλονιού και τα γούστα του ιδιοκτήτη του. Αν και η χρήση της δεν είναι συνεχής, η καλή ποιότητά της θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το χρόνο ζωής της αλλά και την ένταξή της στο σύνολο των επίπλων του σαλονιού.

βιβλιοθηκη