Extreme sports που αξίζει να δοκιμάσετε μία φορά στη ζωή σας!

Αν κατατάσσετε τον εαυτό σας στους «πρωτοκλασάτους» αθλητές και είστε λάτρεις της περιπέτειας, αλλά μέχρι τώρα δεν είχατε κάνει πολλά για να το πιστοποιήσετε στην πράξη, τότε πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε αυτή τη σπίθα στη ζωή σας και να βιώσετε μερικές συναρπαστικές εμπειρίες στη ζωή σας δοκιμάζοντας αυτά τα extreme sports. Παλαιότερα, αυτά τα σπορ επιτελούνταν μονάχα από μερικούς περιπετειώδεις τύπους και επαγγελματίες. Σήμερα, αυτά τα σπορ είναι προσβάσιμα στον καθένα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζουμε τα μέτρα ασφαλείας και τις κατευθυντήριες γραμμές προτού επιχειρήσουμε κάποιο extreme sport. Επομένως, αν νιώθετε ότι πλήττετε με όλα αυτά τα λούνα παρκ και θέλετε να προσδώσετε κάτι το πικάντικο στη ζωή σας, τότε τιθασεύστε όλους τους φόβους σας και πραγματοποιείστε το ξεκίνημα. Αφήστε τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση να σας συνεπάρουν ενώ εκτελείτε αυτά τα extreme sports που παρατίθενται στη συνέχεια.

Το bungee jumping είναι ένα από τα πιο extreme sports που δοκιμάζεται από πολλούς ανθρώπους που ελκύονται από τα περιπετειώδη αθλήματα. Το σπορ αυτό περιλαμβάνει το άλμη από μεγάλο υψόμετρο πάνω σε κάποια κατασκευή ενώ το άτομο είναι δεμένο με κάποιο ελαστικό σχοινί. Σε γενικές γραμμές, το bungee jumping διεξάγεται από ακίνητα αντικείμενα, όπως κτήρια και γέφυρες. Ωστόσο, μερικές φορές οι άνθρωποι πηδάνε ακόμη και από κινητά αντικείμενα, όπως αερόστατα, ελικόπτερα κτλ. Το σχοινί τεντώνεται όταν το άτομο προβαίνει στο άλμα ενώ το άτομο ταλαντεύεται πάνω και κάτω μέχρι να εξανεμιστεί η ενέργεια.

Η αναρρίχηση σε πάγο είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα και συναρπαστικά extreme sports. Όποιος δοκιμάζει αυτό το άθλημα, πρέπει να βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση και να είναι πνευματικά ισορροπημένος. Επίσης, προϋποθέτει να γνωρίζει κανείς ότι η φύση του πάγου μεταβάλλεται καθώς αλλάζει η θερμοκρασία.

Η ποδηλασία σε περιοχές με χώμα ανέκαθεν αποτελούσε ένα συναρπαστικό σπορ, ιδίως μεταξύ ανδρών. Το άθλημα παρέχει στον αναβάτη ορισμένους από τους καλύτερους τρόπους εξερεύνησης ανώμαλων εδαφών στην ύπαιθρο. Τα ποδήλατα κατασκευάζονται με αναρτήσεις για να απορροφούνται οι κραδασμοί από τα εμπόδια και το ανώμαλο έδαφος. Τα ποδήλατα μπορούν να διέλθουν μέσα από περιοχές με βράχους, δρόμους και βουνά. Ωστόσο, απαγορεύεται αυστηρά να εξασκήσετε αυτό το extreme sport εφόσον δεν είστε καλά εκπαιδευμένοι.

Η κατάδυση (scuba diving) είναι ένα δημοφιλές extreme sport και το καλύτερο κομμάτι του είναι ότι δεν χρειάζεται να ξέρεις καν κολύμπι. Ωστόσο, προτού επιλέξετε αυτό το άθλημα, είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε μαθήματα και να λάβετε σωστή καθοδήγηση από κάποιον ειδικό. Η κατάδυση χαρίζει μία ευχάριστη εμπειρία ενώ κολυμπάτε ανάμεσα στα ψάρια, τα κοράλλια και τις σπηλιές. Η κατάδυση προσφέρει επίσης μοναδικά σωματικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά και κοινωνικά οφέλη.

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς (paragliding) είναι ένα χαμηλού βάρους ανεμόπτερο που εκτινάσσεται στον αέρα με τη δύναμη των ποδιών. Η αεροδυναμική του κατασκευή βοηθά να το κατευθύνετε παρά την πίεση του ανέμου. Όποιος το επιχειρεί, ενδέχεται να αντιμετωπίσει απώλεια ή ανάκτηση ύψους ανάλογα με το πώς θα διαχειριστεί την απογείωση. Σαν άθλημα απαιτεί λίγη τεχνική γνώση πάνω στην απογείωση και την προσγείωση. Γενικά απαιτούνται αρκετές εβδομάδες εκπαίδευσης για την άσκηση αυτού του extreme sport.