Τιμές για αναβατόρια ΑΜΕΑ: το διάστημα μετά την αγορά παίζει το μεγαλύτερο ρόλο

Οι τιμές για αναβατόρια ΑΜΕΑ είναι λογικό να σας απασχολούν, όταν σκέφτεστε την αγορά τους. Αν και ένα ποσοστό καλύπτεται από τα ταμεία, είναι σίγουρα μία δαπάνη που σας απασχολεί. Σε κάθε περίπτωση, ένας ανελκυστήρας μπορεί να βελτιώσει σε θεαματικό βαθμό την ποιότητα ζωής των ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα και των ηλικιωμένων που για λόγους υγείας δεν επιτρέπεται να ανεβαίνουν σκάλες. Στη διαδικασία, λοιπόν, της ανεύρεσης του κατάλληλου αναβατορίου είναι πολύ πιθανό να βρήκατε ελκυστικές προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι εξόχως δελεαστικό, όμως πριν προχωρήσετε σε μια τέτοια αγορά, καλό θα είναι να διαπιστώσετε τις προδιαγραφές του ανελκυστήρα. Αν και οι περισσότερες επιχειρήσεις πωλούν επώνυμα αναβατόρια συγκεκριμένων εταιρειών, οι τιμές για αναβατόρια ΑΜΕΑ μπορεί να διαφέρουν για λόγους που δεν αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Οπωσδήποτε και αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο, όμως συχνά η τιμή είναι χαμηλή επειδή η επιχείρηση δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω εκτός από την πώληση.

Για την ασφάλειά σας, όμως, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία του αναβατορίου το διάστημα μετά την αγορά έχει καθοριστική σημασία. Οι εξευτελιστικές τιμές το μόνο που θα έχουν ως αποτέλεσμα είναι να μην προσφέρεται καμία τεχνική υποστήριξη, κάτι που θα σας οδηγήσει να ξοδέψετε πολλά χρήματα αργότερα και τελικά θα σας κοστίσει περισσότερο αν όχι το ίδιο. Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω ποιες είναι οι παράμετροι που καθορίζουν τις τιμές για αναβατόρια ΑΜΕΑ μετά την πώλησή τους.

Συντήρηση

Όπως όλα τα μηχανοκίνητα εξαρτήματα, έτσι και τα αναβατόρια και οι ανελκυστήρες χρειάζονται συχνή και σχολαστική συντήρηση, για να είναι εξασφαλισμένη η σωστή λειτουργία τους και τελικά η δική σας ασφάλεια σε μια έκτακτη περίπτωση. Είναι πολύ σημαντικό κατά την αγορά του αναβατορίου να ρωτήσετε σχετικά με το κόστος, τη συχνότητα και τον υπεύθυνο της συντήρησης. Μόνο έτσι θα μπορείτε να αξιολογήσετε τη συνολική τιμή του προϊόντος και να έχετε ένα πλάνο για το τι πρέπει να κάνετε τα επόμενα χρόνια.

αναβατορια ΑΜΕΑ

Αλλαγή εξαρτημάτων

Εκτός από τη συντήρηση, η οποία περιλαμβάνει κυρίως τον έλεγχο της καλής λειτουργίας του ανελκυστήρα, υπάρχουν εξαρτήματα, όπως μπαταρίες, ράουλα και γρανάζια, τα οποία χρειάζονται συχνή αλλαγή ανεξάρτητα από την τακτική τεχνική υποστήριξη και το service. Όταν αγοράζετε το αναβατόριο, πρέπει να είστε ενήμεροι κατά πόσο το προϊόν που αγοράσατε δέχεται και ανταλλακτικά άλλων εταιρειών, κάτι που είναι πολύ σημαντικό αν θέλετε να μειώσετε το κόστος συντήρησής του.

Εγγύηση

Όλα τα αναβατόρια συνοδεύονται από εγγύηση, το χρονικό διάστημα της οποίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες αλλά κυρίως την αρχική τιμή. Σε χαμηλές τιμές για αναβατόρια ΑΜΕΑ η εγγύηση είναι για λίγα χρόνια, ενώ παράλληλα δεν καλύπτει παρά ελάχιστα, όπως για παράδειγμα τη φυσιολογική φθορά λόγω χρήσης. Έτσι, πρέπει να γνωρίζετε τι μπορείτε να περιμένετε από την εγγύηση και τι θα κληθείτε να πληρώσετε από την τσέπη σας λόγω της συνεχούς χρήσης του αναβατορίου. Η πολύ χαμηλή τιμή πρέπει να σας υποψιάσει ότι πιθανότατα στην εγγύηση και την τεχνική υποστήριξη θα υπάρχουν πολλά παραθυράκια που τελικά θα ανεβάσουν την τιμή της επιδιόρθωσης στα ύψη.

Πηγή: www.draculis.gr