Όργανα γυμναστικής: ποιο να διαλέξετε με βάση τους στόχους σας

Στο γυμναστήριο οι επιλογές σε όργανα γυμναστικής είναι πολλές και μπορούν να σας χαρίσουν ποικιλία και εναλλαγή στις προπονήσεις σας.Όπως είναι για παράδειγμα μια κυκλική προπόνηση που θα περιλαμβάνει αύξηση αντοχής, καύση λίπους, μυϊκή ενδυνάμωση. Γενικά η εκγύμναση όλων των μυϊκών ομάδων είναι η πλέον κατάλληλη και επιβοηθητική για την υγεία μας και μπορεί να επιτελέσει αρκετούς σκοπούς συνδυαστικά. Ωστόσο, αν έχετε συγκεκριμένους στόχους και θέλετε να δείτε αποτελέσματα σε έναν συγκεκριμένο τομέα, όπως για παράδειγμα την αύξηση του μυϊκού όγκου, τότε μπορείτε να γυμναστείτε περισσότερο σε συγκεκριμένο όργανο γυμναστικής. Παρακάτω θα βρείτε  τις κυριότερες επιλογές και το πώς αυτές θα σας βοηθήσουν ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχετε.

Bbclub.gr - Όργανα Γυμναστικής - Διάδρομοι Γυμναστικής Perform 210

Διάδρομος

Οι διάδρομοι γυμναστικής είναι πολύ καλοί για την καύση λίπους και την αύξηση της αντοχής. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, να βελτιώσετε το συντονισμό σας και να τονώσετε το καρδιαγγειακό και κυκλοφορικό σας σύστημα τότε ξεκινήστε το τρέξιμο. Με επιμονή και προσήλωση θα δείτε αποτελέσματα σε λίγες μόλις εβδομάδες.

 

Bbclub.gr - Όργανα Γυμναστικής - Ελλειπτικό AXXON E15

Ελλειπτικό

Μια άλλη επιλογή για απώλεια βάρους είναι το ελλειπτικό το οποίο είναι επίσης από τα πλέον κατάλληλα όργανα γυμναστικής για εκγύμναση όλου του σώματος χωρίς την επιβάρυνση των αρθρώσεων. Το ελλειπτικό συνδυάζει δύο κατηγορίες προπόνησης την αερόβια και την αναερόβια. Με αυτό θα κάψετε θερμίδες και ταυτόχρονα θα χτίσετε τις μυικές σας ομάδες. Όπως είναι για παράδειγμα οι τετρακέφαλοι, οι γλουτοί και οι δικέφαλοι. Στην αρχή μπορεί να σας κουράζει, όμως, σύντομα θα το συνηθίσετε και θα το αγαπήσετε.

 

Bbclub.gr - Όργανα Γυμναστικής - Ποδήλατο Γυμναστικής Καθιστό AXXON BM

Ποδήλατα Γυμναστικής

Τα ποδήλατα γυμναστικής προτείνεται σε αθλητές για την καύση θερμίδων και την τόνωση του κυκλοφορικού συστήματος. Δεν γυμνάζει όλο το σώμα, όπως το ελλειπτικό αλλά κυρίως τα πόδια. Συμβάλλει στη φυσική κατάσταση και έχει το πλεονέκτημα του συνδυασμού της μυϊκής ανάπτυξης των ποδιών ακόμα και χωρίς τη χρήση βάρους με την αναερόβια άσκηση.

Bbclub.gr - Όργανα Γυμναστικής - Κωπηλατική York

 

Κωπηλατική

Η κωπηλατική συνιστάται για αύξηση της αντοχής και της δύναμης αλλά δευτερευόντως και την καύση λίπους. Γυμνάζει όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες, συμβάλλει στη μυϊκή ανάπτυξη και μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας στοχευμένης προπόνησης για την τόνωση του καρδιαγγειακού συστήματος.

 

Bbclub.gr - Πολυόργανα Γυμναστικής - Multi Gym 570

Πολυόργανα γυμναστικής

Τα πολυόργανα γυμναστικής χρησιμεύουν ιδιαίτερα αν θέλετε να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα και να πάρετε βάρος μέσω της αύξησης μυϊκού όγκου. Μέσω των ασκήσεων σε αυτά θα ενδυναμώσετε τους μύες σας και θα σταθεροποιήσετε τη στάση του σώματός σας. Η καύση λίπους θα γίνει μόνο έμμεσα μέσω της ανάπτυξης του μυϊκού συστήματος. Όχι λόγω της τόνωσης του κυκλοφορικού συστήματος, η οποία σε αυτή την περίπτωση είναι μικρή.

 

Bbclub.gr - Όργανα Γυμναστικής - Πάγκος Γυμναστικής AXXON 1717

Πάγκοι γυμναστικής

Οι πάγκοι γυμναστικής είναι πάγκοι σκέτοι ή με μπάρες οι οποίοι βοηθούν στην μυική εκγύμναση. Απευθύνονται σε προχωρημένους αθλητές. Οι οποίοι έχουν καλό έλεγχο του σώματός τους ώστε να αποφεύγουν κινήσεις που μπορεί να τους τραυματίσουν. Είναι εξαιρετικοί για τη συμβολή τους στη μυϊκή ανάπτυξη και χρησιμοποιούνται για την εκγύμναση συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων. Ανάλογα με τους στόχους του προγράμματος μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε και να γυμνάσετε το σημείο που θέλετε. Έτσι, καλό είναι να έχουν συμπληρωματική και υποστηρικτική λειτουργία στα υπόλοιπα όργανα γυμναστικής. Αφού από μόνοι τους δεν μπορούν να βελτιώσουν το κυκλοφορικό σύστημα ή τη στάση και το συντονισμό του σώματος.