5 έπιπλα ξενοδοχείων που θα κάνουν τη διαμονή για τους πελάτες πιο ευχάριστη

Υπάρχουν ορισμένα έπιπλα ξενοδοχείων, τα οποία είναι απαραίτητα σε οποιαδήποτε μονάδα θέλει να λάβει άδεια από την αρχή, για να λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία των πελατών, ώστε αυτοί να έχουν μια ευχάριστη διαμονή και να φεύγουν ευχαριστημένοι από το κατάλυμα, απαιτεί κάτι πολύ περισσότερο από απλά τα απαραίτητα που επιτάσσει ο νόμος. Απαιτεί μια συνολική προσέγγιση, η οποία θα θέτει ως στόχο την άνεση όσων διαμένουν σε κάθε κατάλυμα. Στην άνεση αυτή συντείνουν πολλοί παράγοντες. Κάποιοι από αυτούς έχουν να κάνουν με το μέγεθος του δωματίου και το επίπεδο πολυτέλειας και κάποιοι άλλοι με τις συνολικές παροχές του ξενοδοχείου. Όμως, τη διαφορά μπορούν να κάνουν και ορισμένα έπιπλα ξενοδοχείων, τα οποία θα προσφέρουν μια εμπειρία άνεσης και θα κάνουν τον πελάτη σας να αισθανθεί ότι καταλαβαίνετε ακόμα και τις λιγότερο εμφανείς ανάγκες του.

ντουλαπια με ραφια

Ντουλάπα με ράφια

Η ντουλάπα δε θεωρείται απαραίτητο έπιπλο για όλους τους τύπους ξενοδοχείου, ωστόσο είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο βολικά έπιπλα ξενοδοχείων. Κάτι που θα καταστήσει τη ντουλάπα ακόμα πιο λειτουργική είναι το να έχει στη μία της πλευρά ράφια, ώστε να μπορεί να χρησιμεύσει και για ρούχα, τα οποία δεν κρεμιούνται. Σε πιο minimal χώρους, προτείνεται η χρήση επιτοίχιων ραφιών ή γάντζων για το κρέμασμα. Είναι, πάντως, πολύ σημαντικό να υπάρχει χώρος για την τακτοποίηση των ρούχων.

Παπουτσοθήκη

Αν και λίγα ξενοδοχεία διαθέτουν αυτό το έπιπλο, πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πελατών ανησυχούν για το πού θα βάλουν τα παπούτσια τους. Ειδικά σε δωμάτια που αποτελούνται από έναν μόνο χώρο, σίγουρα αυτό αποτελεί πρόβλημα. Μια κλειστή παπουτσοθήκη μπορεί να το λύσει -με αποτέλεσμα ευχαριστημένους πελάτες- με μικρό κόστος.

ραφια στο μπανιο

Ράφια στο μπάνιο

Η τάση στα έπιπλα ξενοδοχείων είναι το λιτό design, όμως συχνά αυτό οδηγεί σε κατασκευές που δεν ενδείκνυνται για την καθημερινότητα κανενός. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι τα μπάνια στα ξενοδοχεία που έχουν μικρό νιπτήρα και καμία επιφάνεια, για να ακουμπήσει κανείς κάτι. Τα ράφια δίπλα στο νιπτήρα είναι απαραίτητα, για να μπορεί όποιος μένει να χρησιμοποιεί με άνεση τα είδη προσωπικής υγιεινής και τα καλλυντικά.

Κάδος απορριμμάτων

Κάθε δωμάτιο είναι υποχρεωτικό να έχει έναν κάδο απορριμμάτων, όμως αυτός πάντα τοποθετείται στο μπάνιο. Είναι, όμως, πολύ πιο βολικό να υπάρχει ένα κάδος για τα χαρτιά και στο κυρίως δωμάτιο. Πρόκειται για μια μικρή κίνηση που δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα, αλλάζει όμως το πώς νιώθει και κινείται αυτός που μένει μέσα στο δωμάτιο.

καρεκλα ξενοδοχειου

Δύο καρέκλες

Μπορεί να ακούγεται απλό, όμως σχεδόν ποτέ δεν το συναντάει κανείς στα ξενοδοχεία. Όταν πρόκειται για δίκλινο δωμάτιο, είναι βασικό να υπάρχουν δύο καρέκλες και όχι μία. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδιες, για παράδειγμα καρέκλες γραφείου, αλλά μπορεί η μία να είναι πολυθρόνα.