Πώς θα βρείτε το μέγεθός της στα μονόπετρα χωρίς να το μάθει

Η συνήθεια του να χαρίζει ο άντρας ένα μονόπετρο δαχτυλίδι στη γυναίκα, όταν της κάνει πρόταση γάμου, είναι πλέον απόλυτα διαδεδομένη και στη χώρα μας. Το πρόβλημα με τα μονόπετρα είναι, όμως, ότι αποτελούν δαχτυλίδια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ακρίβεια που απαιτείται στο μέγεθός τους. Ειδικά όταν μιλάμε για τόσο ακριβά δαχτυλίδια, είναι υποχρεωτικό να ταιριάζει απόλυτα στο δάχτυλο της καλής σας, για να μην υπάρξουν τραγικά ατυχήματα και απώλειες.

Το θέμα είναι πώς θα ξέρετε ποιο είναι το μέγεθός της. Αν είστε από τους παραδοσιακούς άντρες που θέλουν να κάνουν την πρόταση ως έκπληξη, τότε απαιτείται λίγο περισσότερη προσπάθεια, για να διαλέξετε το κατάλληλο μονόπετρο χωρίς παρατράγουδα. Υπάρχουν, όμως, μερικά τρικ, για να αποσπάσετε την τόσο σημαντική πληροφορία του μεγέθους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Βρείτε ένα άλλο δαχτυλίδι της

Γυναίκα είναι, αποκλείεται να μη φοράει δαχτυλίδια! Δείτε πού τα βάζει και απλά δανειστείτε ένα, για να το πάτε στο κοσμηματοπωλείο. Προσέξετε απλώς να πρόκειται για δαχτυλίδι που το φοράει στον παράμεσο, καθώς ανάμεσα στα δάχτυλα αλλά και τα χέρια υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις στο μέγεθος.

Πρόταση γάμου με μονόπετρο δαχτυλίδι.

Σημειώστε σε ένα χαρτί την περίμετρο του δαχτυλιδιού

Αν δε μπορείτε να δανειστείτε το δαχτυλίδι, γιατί η καλή σας το φοράει συχνά, τότε μπορείτε απλώς να κάνετε το εξής. Ακουμπήστε το πάνω σε ένα λευκό χαρτί και σημειώστε με μολύβι την περίμετρό του, τόσο από την έξω όσο και από τη μέσα πλευρά. Αυτό αρκεί για τον κοσμηματοπώλη, ώστε να καταλάβει το μέγεθός της.

Φορεμένο μονόπετρο δαχτυλίδι

Συγκρίνετε τα δάχτυλά σας

Μπορεί να είναι αρκετά παρακινδυνευμένο, αλλά είναι εύκολο. Αν έχετε λεπτά δάχτυλα, μπορείτε να δείτε μήπως κάποιο από τα δάχτυλά σας είναι σε παρόμοιο μέγεθος με τον δικό της παράμεσο και ύστερα να δοκιμάζετε μονόπετρα με βάση αυτό.

Πρόταση γάμου με μονόπετρο δαχτυλίδι σε κόκκινη θήκη

Ρωτήστε μια φίλη της

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, μια κοντινή της φίλη είναι πολύ πιθανό να ξέρει το νούμερο του δαχτύλου της. Εναλλακτικά, μπορείτε να της ζητήσετε να δώσει εν ευθέτω χρόνω στην κοπέλα σας ένα δαχτυλίδι, ώστε να το δοκιμάσει, και να βγάλετε έτσι συμπεράσματα για το τι της κάνει.

Μονόπετρο δαχτυλίδι μέσα σε γυναικεία παλάμη

Ρωτήστε την ίδια

Ακόμα και αν ετοιμάζετε την πρόταση γάμου ως απόλυτη έκπληξη, μπορείτε πάντα να ρωτήσετε τη σύντροφό σας τι μέγεθος φοράει στα δαχτυλίδια. Ίσως καταλάβει τι σχεδιάζετε, αλλά και πάλι παραμένει έκπληξη το πώς και το πότε αυτής της αξέχαστης στιγμής. Πάντως, μπορείτε, αφού λάβετε αυτή την πληροφορία, να της πάρετε για δώρο ένα απλό, φθηνό δαχτυλίδι, για να την αποπροσανατολίσετε και να τεστάρετε ότι όντως αυτό είναι το μέγεθός της.

Πρόταση γάμου στη παραλία

Πολλά κοσμηματοπωλεία, βέβαια, δίνουν τη δυνατότητα επιστροφής του δαχτυλιδιού εντός κάποιων ημερών, ώστε να πάρει η γυναίκα αυτό που της ταιριάζει απόλυτα στο μέγεθος. Έτσι, θα γλιτώσετε πολύ άγχος, αφού θα μπορείτε να κάνετε την πρόταση με το μονόπετρο που διαλέξατε και ύστερα, αν δεν της κάνει, να το αλλάξετε στο κοσμηματοπωλείο μαζί.