Ημιμόνιμο μανικιούρ: οι διαφορές μεταξύ shellac και vinylux

Τα τελευταία χρόνια η μόδα στο πεντικιούρ και το μανικιούρ έχει μετατοπιστεί στη μέση μεταξύ των δύο άκρων που απαρτίζονται από το απλό βερνίκι και τα τεχνητά νύχια. Η μέση αυτή συνίσταται στο ημιμόνιμο μανικιούρ, του οποίου φανατικές υποστηρίκτριες έχουν γίνει οι περισσότερες γυναίκες. Στις σχολές μανικιούρ όλο και περισσότερες τεχνίτριες δεν παίρνουν πια μαθήματα για τεχνητά νύχια ή μαθήματα μανικιούρ που εφαρμόζει απλό βερνίκι, αφού η αγορά ζητάει πλέον το κάτι διαφορετικό. Αλλά και τα μαθήματα πεντικιούρ έχουν πια αλλάξει και οι σχολές πεντικιούρ πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Οι γυναίκες δεν νοιάζονται πια τόσο για τη σχολαστική περιποίηση των άκρων τους και την απολέπιση όσο για το ανθεκτικό αποτέλεσμα με διάρκεια σε πόδια και χέρια.

σχολες μανικιουρΤα μαθήματα νυχιών αντικατοπτρίζουν αυτή την τάση και προσφέρουν σεμινάρια μανικιούρ και πεντικιούρ ειδικά για εφαρμογές cnd shellac και vinylux, που αποτελούν τις δύο βασικότερες επιλογές για ημιμόνιμο αποτέλεσμα. Ποιες είναι όμως οι διαφορές ανάμεσα σε αυτούς τους δύο τύπους και ποιον πρέπει να επιλέξετε εσείς ως πελάτισσα;

Το βερνίκι cnd shellac είναι ιδιαίτερα σταθερό, καθώς σταθεροποιείται στο νύχι σας μέσω της ειδικής λάμπας uv. Γι´ αυτό το λόγο μπορεί να διατηρηθεί αναλλοίωτο ακόμα και για εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων δεν θα σπάσει ή θα ξεφτίσει. Αφαιρείται με την εφαρμογή πάνω στα νύχια σας για δέκα λεπτά καθαρού ασετόν και στη συνέχεια ξυσίματος της επιφάνειας με το ξύλινο εργαλείο. Είναι βασικό να εμπιστευθείτε κάποια τεχνίτρια, η οποία θα έχει εκπαιδευτεί στο ειδικό σεμινάριο νυχιών για εφαρμογές cnd shellac, καθώς αν δεν γνωρίζει μπορεί να σας δημιουργήσει ένα αφύσικο αποτέλεσμα ή να προκαλέσει ζημιά στο νύχι κατά την αφαίρεση του βερνικιού. Επίσης, πρέπει οπωσδήποτε να φοράτε αντηλιακό στα χέρια σας, για να προστατεύσετε το δέρμα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία της uv λάμπας.

Στα σεμινάρια πεντικιούρ και μανικιούρ ωστόσο έχει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος ημιμόνιμης βαφής, το βερνίκι vinylux. Το βερνίκι αυτό εφαρμόζεται στο νύχι όπως το απλό βερνίκι, δεν απαιτεί τη χρήση λάμπας για να στεγνώσει και αφαιρείται με απλό ασετόν χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρηθεί το νύχι. Λόγω αυτών των διαφορών του με το shellac κερδίζει έδαφος, αφού στερείται βασικών μειονεκτημάτων, που προαναφέρθηκαν. Βέβαια, επειδή το βερνίκι vinylux δεν πολυμερίζεται μέσω της ακτινοβολίας και της θερμότητας, δεν είναι το ίδιο ανθεκτικό με το shellac και βρίσκεται πιο κοντά στο απλό βερνίκι από ότι στο ημιμόνιμο. Έτσι, το αποτέλεσμά του δεν διαρκεί για πάνω από μία εβδομάδα. Εντούτοις, είναι σαφώς πιο ανθεκτικό από το κοινό βερνίκι, το οποίο μπορεί να ξεφτίσει ακόμα και από την πρώτη μέρα και λόγω του θαμπώματος και πιθανών σπασιμάτων δεν κρατάει πάνω από τέσσερις μέρες. Το vinylux μπορεί να εγγυηθεί ότι θα κρατήσει επτά ημέρες χωρίς να χαλάσει και αυτό το κάνει να ταξινομείται στην κατηγορία των ημιμόνιμων βερνικιών.

Οπωσδήποτε, κάθε επιλογή έχει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά της και εξαρτάται καθαρά από τα γούστα και τις ανάγκες σας το ποιο θα επιλέξετε.