Τι θα σας προσφέρει η ενοικίαση σκάφους στις διακοπές σας στην Ελλάδα

Ο τουρισμός αποτελεί για την Ελλάδα το μόνο τομέα που τα τελευταία χρόνια, μέσα στην οικονομική κρίση ανθεί και μαζί του αυξάνονται συνεχώς και οι ενοικιάσεις σκαφών κάθε είδους από τουρίστες που θέλουν να ζήσουν το όνειρο της εξερεύνησης των ελληνικών θαλασσών. Τι είναι αυτό όμως που κάνει την ενοικίαση φουσκωτών σκαφών, ιστιοφόρων ή πολυτελών σκαφών τόσο δημοφιλή;

Η εναλλακτική αυτή επιλογή για τις διακοπές σας κερδίζει σε έδαφος λόγω της φυσικής ομορφιάς της Ελλάδας που την καθιστά έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Τα νησιά της Ελλάδας είναι κυριολεκτικά εκατοντάδες στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος και βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση το ένα στο άλλο. Έτσι, με μια κρουαζιέρα μερικών ημερών με σκάφος μπορεί κανείς να επισκεφθεί αρκετά νησιά και να ανακαλύψει την ακτογραμμή τους. Επιπλέον, υπάρχουν δεκάδες πανέμορφες παραλίες με τυρκουάζ νερά, οι οποίες είναι ανεξερεύνητες και απομονωμένες, επειδή δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο. Αυτές τις παραλίες μπορεί κανείς να τις βρει μόνο με σκάφος και να κάνει το μπάνιο του σε έναν εξωτικό παράδεισο, συχνά μόνος του με μόνη παρέα το απέραντο γαλάζιο και τον πάντα παρόντα ελληνικό ήλιο.

Σημαντικό πλεονέκτημα των διακοπών με σκάφος στην Ελλάδα είναι και οι πολύ καλές κλιματικές συνθήκες που επικρατούν. Ο καλός καιρός ξεκινάει στα νησιά από το Μάρτιο και μπορεί να φτάσει μέχρι το Νοέμβριο χωρίς βροχές και με τους απαραίτητους ανέμους που χρειάζονται για την ιστιοπλοΐα. Στο Αιγαίο οι άνεμοι είναι αρκετά ισχυροί με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι ιδανική για προχωρημένους ιστιοπλόους και πλήρωμα πρόθυμο να αντιμετωπίσει προκλήσεις, ενώ το Ιόνιο πέλαγος, ο Αργοσαρωνικός κόλπος και οι Σποράδες έχουν πιο ήπιες καιρικές συνθήκες, χωρίς πολύ αέρα και γι’ αυτό είναι το πλέον κατάλληλο μέρος για πιο αρχάριους ιστιοπλόους και οικογένειες.

Επιπλέον, ένας βασικός λόγος, για τον οποίο συμφέρει η ενοικίαση σκάφους στην Ελλάδα, είναι οι τιμές που καλείται να πληρώσει ο ενοικιαστής. Τα τέλη για είσοδο και παραμονή στα λιμάνια της χώρας καθώς και για διέλευση από τα στενά και τους πορθμούς είναι χαμηλότερα σε σχέση με άλλες ναυτικές, ευρωπαϊκές ή μη, χώρες και έτσι αυτού του είδους οι διακοπές είναι εφικτές για ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Επίσης, οι τιμές για την ενοικίαση του σκάφους λόγω της οικονομικής κρίσης είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με άλλες χώρες που ασχολούνται με αυτόν τον τομέα, όπως η Γαλλία ή η Ιταλία.

Τέλος, ειδικά στην περίπτωση της ενοικίασης φουσκωτών σκαφών οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι ιδανικές. Τα φουσκωτά σκάφη δεν μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλα ταξίδια ή να αντιμετωπίσουν φουρτουνιασμένη θάλασσα. Όμως, οι πολύ μικρές αποστάσεις ανάμεσα στα νησιά αλλά και τα ίδια τα νησιά που είναι μικρά και έχουν κοντινές παραλίες δίνουν τη δυνατότητα στο φουσκωτό να πάει άνετα από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς να χρειαστεί να βγει στα ανοιχτά. Γι’ αυτό το λόγο η ενοικίαση φουσκωτού είναι η τέλεια λύση για όσους θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους και την κρουαζιέρα τους κάπου κοντά χωρίς να δαπανήσουν μεγάλο ποσό χρημάτων.