Καθαρισμός χαλιών: Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;

Το χαλί στο σπίτι σας είναι ένα σημαντικό στοιχείο του χώρου διαβίωσής σας, οπότε θέλετε να έχει μια όμορφη και καθαρή εμφάνιση για πολλά χρόνια. Άλλωστε, το χαλί είναι μια επένδυση. Για αυτό είναι λογικό να θέλετε για όσο το δυνατόν περισσότερο. Φυσικά, ένα καθαρό χαλί σχετίζεται και με την υγιεινή του σπιτιού μας, την αποφυγή αλλεργιών και την απόλαυση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος.

Είναι, όμως, αναμενόμενο να μας απασχολεί το πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε καθαρισμό στα χαλιά. Να κάνουμε έναν επαγγελματικό, βαθύ καθαρισμό. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Tους οποίους θα εκθέσουμε στη συνέχεια. Επιπλέον, δεν είναι ίδια για κάθε περιοχή. Άλλες ανάγκες έχει ένα σπίτι σε ένα χωριό με καθαρό αέρα και άλλες μια μεγάλη πόλη με σκόνη και καυσαέριο.

Με βάση αυτό, ο καθαρισμός χαλιών στην Αθήνα καλό είναι να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Aλλά μπορεί να χρειάζεται και συχνότερα. Για να το καταλάβετε, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες.

Βάζετε ηλεκτρική σκούπα τακτικά;

Η ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα βοηθήσει το χαλί σας να παραμείνει καθαρό για περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή η ηλεκτρική σκούπα αφαιρεί τη σκόνη στην επιφάνεια του χαλιού, προτού κατακαθίσει βαθύτερα στις ίνες και αρχίσει να τις φθείρει. Αν βάζετε συχνά σκούπα, τότε ο καθαρισμός χαλιών από επαγγελματίες μπορεί να γίνει λίγο πιο σπάνια, αλλά είναι απαραίτητος, για να αφαιρέσει τη σκόνη που έχει εισχωρήσει μέσα στις ίνες του χαλιού.

Έχει κάποιος στο νοικοκυριό σας αλλεργίες;

Οι ίνες του χαλιού δρουν σαν φίλτρο. Aπορροφώντας μεγάλο μέρος της σκόνης και των αλλεργιογόνων που αιωρούνται στον αέρα. Καθώς περνούν οι μήνες αυτά τα σωματίδια που προκαλούν αλλεργίες συσσωρεύονται στις ίνες του χαλιού. Μόνο ένας ενδελεχής καθαρισμός μπορεί να απομακρύνει αυτά τα αλλεργιογόνα και να αποκαταστήσει ένα υγιές περιβάλλον διαβίωσης. Αν έχουμε άτομα στο σπίτι με αλλεργίες, τότε ο βαθύς καθαρισμός πρέπει να γίνεται συχνότερα.

Τι χρώμα είναι το χαλί σας;

Το ανοιχτόχρωμο χαλί μπορεί πραγματικά να φωτίσει ένα δωμάτιο, αλλά είναι γνωστό ότι αποκαλύπτει με το χειρότερο τρόπο τους λεκέδες. Περιττό να πούμε ότι η διατήρηση μιας όμορφης εμφάνισης σε ένα ανοιχτόχρωμο χαλί απαιτεί σχεδόν πάντα έναν πιο συχνό επαγγελματικό καθαρισμό από ένα σκούρο χαλί. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Το ανοιχτό χρώμα σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα τη βρομιά και να καθαρίσετε το χαλί σας, πριν αυτό φτάσει σε σημείο να γίνει βλαβερό για εσάς και τα παιδιά σας.

Απαιτεί η εγγύηση του χαλιού συγκεκριμένο πρόγραμμα καθαρισμού;

Πολλοί κατασκευαστές χαλιών απαιτούν να ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα καθαρισμού. Έτσι θα διατηρήσετε την εγγύησή σας σε πλήρη ισχύ. Δεν είναι ασυνήθιστο η εγγύηση να αναφέρει ότι πρέπει να καθαρίζετε το χαλί σας επαγγελματικά τουλάχιστον μία φορά, ή ίσως δύο φορές, κάθε χρόνο.

Έχετε κατοικίδια στο σπίτι;

Εάν έχετε στο σπίτι σας κατοικίδια, οι τακτικοί καθαρισμοί είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Εκτός από τη βρομιά και τις τρίχες που φέρνει το κατοικίδιο. Ένα άλλο φαινόμενο είναι να βλέπουμε ούρα ή εμετό στο χαλί από το κατοικίδιο μας. Κανένα οικιακό καθαριστικό δε μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά αυτούς τους λεκέδες. Οπότε είναι απαραίτητο να απευθυνόμαστε σε κάποιο ταπητοκαθαριστήριο.

Έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι σας;

Τα παιδιά περνούν πολλές ώρες πάνω στο χαλί παίζοντας. Ύστερα, αυθόρμητα βάζουν τα χέρια τους στο στόμα. Αυτό αρκεί από μόνο του, για να καταδείξει την ανάγκη επαγγελματικού καθαρισμού στο χαλί σας.

Επιτρέπετε τα παπούτσια μέσα στο σπίτι;

Τα παπούτσια όχι μόνο έχουν βρωμιά, αλλά οδηγούν και στην πρόωρη φθορά του χαλιού. Αν αφαιρούμε την βρομιά αποτελεσματικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τότε η φθορά θα είναι μικρότερη.

Εάν χρειάζεστε επαγγελματικό καθαρισμό στο χαλί σας, τότε η καλύτερη λύση είναι να επισκεφτείτε τα ταπητοκαθαριστήρια Expert clean.gr