Τα σωστά είδη καθαρισμού κάνουν την καλή δουλειά

Αν κάποια απορρυπαντικά και κάποιες συμβουλές καθαρισμού είναι καλές για τους επαγγελματίες είναι καλές και για μας

Είτε καθαρίζουμε ένα σπίτι, είτε ένα μεγαλύτερο χώρο χρειαζόμαστε δύο πράγματα: Τα σωστά είδη καθαρισμού και εμπειρία. Πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε, πως το κάνουμε και πως προετοιμάζουμε την εργασία μας. Οι επαγγελματίες καθαριστές ακολουθούν ένα πλάνο, θέτουν προτεραιότητες και έτσι γλυτώνουν χρόνο και κόπο. Το Ostrianet.gr είναι η επιλογή για επαγγελματικά εργαλεία καθαρισμού, για τα υπόλοιπα διαβάστε παρακάτω.

  1. Κάθε επιφάνεια έχει το δικό της απορρυπαντικό

Κάθε απορρυπαντικό έχει τη δική του καθαριστική δύναμη και δρα καλύτερα σε συγκεκριμένες επιφάνειες. Η επιλογή των σωστών καθαριστικών θα εξασφαλίσει το αποτέλεσμα αλλά και την προστασία της επιφάνειας.

2. Ξεκινάμε από ψηλά και καταλήγουμε χαμηλά

katharismos_mpanioyΤο προφανές. Ακολουθούμε τη βαρύτητα, είτε είναι για διαφορετικούς ορόφους είτε για διαφορετικές επιφάνειες. Ξεσκονίζουμε τα ντουλάπια από τα ψηλά προς τα χαμηλά, πλένουμε τα πλακάκια του μπάνιου από το ταβάνι προς το πάτωμα, την τουαλέτα από το καπάκι προς τη βάση της.

  1. Τελειώνουμε στο άκρο του σπιτιού που φυλάμε τα είδη καθαρισμού, ξεκινάμε από το άλλο άκρο

Για να μην πατήσουμε στα καθαρά ή για να μη λερώσουμε μεταφέροντας εργαλεία, τα παίρνουμε και τα πάμε στο αντίθετο άκρο από αυτό που τα αποθηκεύουμε. Αν αποθηκεύουμε στο πίσω μπαλκόνι ξεκινάμε από το μπροστά. Αν τα αποθηκεύουμε στο μπάνιο που βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού ξεκινάμε από τα μπαλκόνια.

4.  Μετακινούμε τα μικροέπιπλα εκ των προτέρων

Καρέκλες, φυτά εσωτερικού χώρου, επιδαπέδια φωτιστικά και καθρέφτες, θα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη αν πρέπει να σταματάμε κάθε φορά και να τα μετακινούμε. Όλα τα μικροέπιπλα μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε τραπέζια και καναπέδες προκειμένου να δουλέψουμε χωρίς διακοπές. Με τον τρόπο αυτό προστατεύονται και από τα απορρυπαντικά.

katharismos

5.  Δεν αφήνουμε μερεμέτια

Για να γίνει αυτό πρέπει να το χέρι μας να κινείται με την ίδια πάντα φορά, π.χ. από αριστερά προς τα δεξιά. Ή ανάποδα. Αλλά πάντα την ίδια. Έτσι έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ότι δεν αφήσαμε πολλά μερεμέτια. Διαφορετικά πρέπει να ξαναγυρνάμε στο ίδιο σημείο και να μεταφέρουμε τα είδη καθαρισμού μπρος πίσω. Αν παρ’ ελπίδα όντως αφήσαμε ένα κομμάτι μπορούμε να κοιτάξουμε την επιφάνεια από μια διαφορετική γωνία. Το καθαρό κομμάτι θα είναι πολύ πιο γυαλιστερό. Σίγουρα θα διακρίνεται.

6.  Στεγνώνουμε τις επιφάνειες

Είτε αυτό είναι ένα στεγνό πανί, είτε απορροφητικά πανάκια, είτε μάκτρα καθαρισμού, φροντίζουμε να μη αφήνουμε βρεγμένες επιφάνειες γιατί όταν στεγνώσουν θα μείνουν λεκέδες από άλατα. Αυτό θα φανεί σε μια καλά φωτισμένη επιφάνεια αλλά δυσχεραίνει και τον επόμενο καθαρισμό.

7.   Κάνουμε ένα πράγμα και το κάνουμε καλά

Αν έχουμε βοήθεια στο καθάρισμα, π.χ. εμείς σκουπίζουμε και άλλος ξεσκονίζει αφού τελειώσουμε. Αν δεν έχουμε βοήθεια, πρώτα σκουπίζουμε όλα τα δωμάτια, επιφάνειες, χώρους και μετά ξεσκονίζουμε. Η αλλαγή από τη μία δουλειά στη άλλη κοστίζει σε χρόνο και κόπο.

8.   Παραμένουμε συγκεντρωμένοι

Μπορεί να ακούμε μουσική, να μιλάμε αλλά πρέπει να παραμένουμε συγκεντρωμένοι. Αυτό σημαίνει πως δεν σταματάμε για να φτιάξουμε καφέ όταν είμαστε στη μέση ενός δωματίου. Μετά θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε και δεν θα θυμόμαστε που είχαμε σταματήσει. Δεν μιλάμε στο τηλέφωνο, όπως σκουπίζουμε. Περιμένουμε να τελειώσουμε μια επιφάνεια, σταματάμε και παίρνουμε το κινητό στα χέρια.