Επισκευή κινητών iPhone: Τα 5 πιο συχνά προβλήματα & πώς να τα αντιμετωπίσετε

Γενικά, το iPhone είναι γνωστά για την εύχρηστη λειτουργία τους και τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους, ωστόσο είναι αναπόφευκτο να παρουσιάζουν κάποια προβλήματα. Τα περισσότερα από αυτά έχουν να κάνουν με την ενημέρωση σε νέο iOS, τη μεταφορά δεδομένων από παλιά σε νέο iPhone, το Jailbreak ή την εγκατάσταση μιας νέας εφαρμογής. Βεβαίως, ανακύπτουν και θέματα που έχουν να κάνουν με την παλαιότητα του κινητού ή κάποιο ατύχημα.

Για να δούμε παρακάτω ποια είναι τα συχνότερα προβλήματα και πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε εύκολα και γρήγορα σύμφωνα με τους τεχνικούς της TechPassion Service.

Λευκή ή μαύρη οθόνη που δεν αποκρίνεται

Μια αποτυχημένη αναβάθμιση ή Jailbreak μπορεί να οδηγήσει σε λευκή ή μαύρη οθόνη που δεν αποκρίνεται. Καλό είναι να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας, για να δείτε αν μπορείτε να λυθεί το θέμα. Αν όχι, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων είναι η μόνη λύση, αρκεί βεβαίως να έχετε αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud ή το iTunes, γιατί με αυτή την επαναφορά χάνονται όλα τα δεδομένα και οι ρυθμίσεις.

Φυσικά, αν η οθόνη δεν αποκρίνεται λόγω σπασίματος ή βλάβης σε κάποιο εξάρτημα, θα πρέπει να την ελέγξει και κατά πάσα πιθανότητα να την αντικαταστήσει εξειδικευμένος τεχνικός.

iPhone με μαύρη οθόνη επάνω σε τραπέζι
iPhone επάνω σε ξύλινο τραπέζι / Selwyn van Haaren, Unsplash.com

Καταστροφή από νερό

Αν το iPhone δεν ανοίγει, επειδή έπεσε μέσα σε νερό, τότε το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο. Μπορείτε σίγουρα να προσπαθήσετε να το στεγνώσετε και σε αυτή τη φάση δεν θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε. Όμως, κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε τεχνικό για επισκευές κινητών, ώστε να το ανοίξει και να αφαιρέσει την υγρασία από τα εξαρτήματα της συσκευής.

Κινητό iPhone που αιωρείται
iPhone αιωρείται / Tyler Lastovich, Unsplash.com

Χαμηλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των χρηστών iPhone σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα προβλήματα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας συνήθως απαντούν μετά από αναβάθμιση του iOS. Η κακή απόδοση της μπαταρίας μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον έλεγχο και το κλείσιμο της χρήσης εφαρμογών που καταναλώνουν πολλή μπαταρία όπως Uber, Google Maps, YouTube κλπ.

Πάντως, η πιο δραστική λύση είναι να αντικαταστήσετε τη μπαταρία, όμως χρειάζεται προσοχή, ώστε να γίνει από έμπειρο τεχνικό που δεν θα πειράξει το κεντρικό κουμπί και θα κάνει σωστά την αντικατάσταση.

Οι εφαρμογές παγώνουν ή κλείνουν απροσδόκητα

Ενδέχεται μια εφαρμογή να παγώνει και να κλείνει ξαφνικά, επειδή η παρούσα έκδοση iOS δεν υποστηρίζει την εφαρμογή. Θα πρέπει αρχικά να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας και να ελέγξετε ξανά εάν η εφαρμογή λειτουργεί. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε και να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή.

Νέα και παλιά μοντέλα συσκευών iPhone
Συσκευές iPhone / Tron Le, Unsplash.com

Η οθόνη αφής δεν λειτουργεί

Εάν η οθόνη αφής του iPhone δεν λειτουργεί, βεβαιωθείτε ότι η οθόνη είναι καθαρή και στεγνή. Στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση του iPhone και η οθόνη λογικά θα λειτουργήσει. Εάν όχι, τότε καθαρίστε τα δεδομένα προσωρινής μνήμης και απελευθερώστε τον χώρο αποθήκευσης διαγράφοντας ορισμένα δεδομένα.

Σε περίπτωση που η οθόνη είναι κατεστραμμένη ή σπασμένη, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να αντικατασταθεί από έμπειρο τεχνικό στις επισκευές κινητών.